הנשיא אוטו פרננדו פרז מולינה הוסיף כי "לכבוד לנו להיות כאן איתכם ולנטוע עץ, בהמשך למסורת של אברהם אבינו", הוסיף הנשיא. הנשיא מולינה הצטרף למנהיגים רבים מרחבי העולם, שנטעו עצי זית בחורשת האומות בירושלים, כאות הזדהות עם מדינת ישראל והעם היהודי וכסמל לשלום בין אומות העולם.
הנשיא האורח נוטע את העץ בחברת אפי שטנצלר. צילום: ששון תירם
היה זה הביקור הממלכתי הרשמי הראשון אי פעם של נשיא גואטמלה בישראל. בטקס הנטיעה בחורשת האומות, השתתפו שר החוץ, שר ההגנה ושר החקלאות של גואטמלה וראשי קק"ל, ביניהם היו"ר אפי שטנצלר. "במסורת היהודית, נטיעת עץ היא הסמל החשוב ביותר לידידות", אמר שטנצלר. "אני בטוח שהעץ שנטענו כאן יהדק את שיתוף הפעולה בין המדינות".
יו"ר קק"ל ציין שעץ הזית החדש מצטרף ל-240 מיליון עצים, שנטעה קק"ל ברחבי המדינה לאורך כל שנות פעילותה. הוא הציג בפני הנוכחים את פעילות קק"ל לא רק בנטיעת עצים, אלא גם בהקמת מאגרי מים, פיתוח החקלאות, מלחמה במידבור, שיקום נחלים, פיתוח תשתיות לתיירות אקולוגית וחינוך לשמירה על איכות הסביבה.
את הטקס הנחה ראש הטקס בקק"ל אנדי מייקלסון שסיפר כי לפי האמונה היהודית לנטיעת עצים בארץ ישראל יש חשיבות כה רבה, שנאמר שאם מגיע המשיח בזמן שאדם נוטע עץ, עליו לסיים את הנטיעה, ורק אז ללכת לקבל את פני המשיח.
בין הנוכחים הייתה גם נשיאת קק"ל בגואטמלה, סוזן מיכאלי. לדבריה, "גואטמלה היא ידידת
ישראל מאז הקמת המדינה, וביקור זה חשוב לחיזוק הקשרים".
יו"ר קק"ל מעניק את תעודה הנטיעה לנשיא גואטמלה. צילום: ששון תירם
שגריר ישראל בגואטמלה משה בכר ושגריר גואטמלה בישראל אלפרדו וסקז, קראו במשותף את תפילת הנוטעים בעברית ובספרדית. לאחר מכן יצאו כולם למשימה שלשמה התכנסו – נטיעת עץ זית. האדמה הבוצית בעקבות הגשם לא הרתיעה את הנשיא ושריו, שנטעו את העץ במיומנות, ולא שכחו להשקות אותו בסיום. "כל עץ מסמל את התקווה, החיים, הדאגה לסביבה והמשכיות הדורות הבאים", סיכם הנשיא.
למחרת טקס הנטיעה, יצא הנשיא מולינה בלוויית ראשי קק"ל לסיור מוטס בנגב, שבמהלכו התרשם מפעילות קק"ל למען פיתוח דרום הארץ. הסיור כלל תצפית מגבוה על הפרויקטים שקק"ל מובילה שהופכים את המדבר לאזור ירוק ופורח. הסיור המוטס בנגב הסתיים בירושלים, בתצפית מגבוה לעבר העיר העתיקה.
בערבו של אותו יום, קיימה קק"ל במרכז רבין בתל אביב אירוע לכבוד נשיא גואטמלה, שנשא בו את הנאום המרכזי.
במהלך ביקורו בישראל, נפגש נשיא גואטמלה עם נשיא המדינה שמעון פרס. בקבלת פנים ממלכתית לכבוד האורח ציין הנשיא פרס: "ברוך הבא למדינת ישראל ולירושלים, אנו מקבלים אותך פה כנשיאה של גואטמלה, חברה של ישראל חברה לשלום." הנשיא פרס הדגיש כי למדינת ישראל ולגואטמלה פוטנציאל אדיר בהרחבת שיתופי הפעולה ואמר: "ביקורך הוא הזדמנות להרחבת שיתופי הפעולה, בעידן זה, בו גואטמלה מתקדמת לעתיד של חדשנות ומדע."
טיסת הסיור של נשיא גואטמלה עם ראשי קק"ל עברה מעל ים המלח ומצדה, אל אתרים מרכזיים בפרויקטים של שקק"ל מפתחת ברחבי הנגב, בסיוע ידידיה ברחבי העולם.