אירוע מקצועי נלווה לוועידה

חברי משלחת קק"ל לוועידה היו חלק מפאנל בהשתתפות שבעה נציגים משלוש מדינות, המאופיינות באקלים ים-תיכוני: אוסטרליה, קליפורניה שבארה"ב וישראל. עובדה זו מהווה מכנה משותף לאתגרים דומים שמולם אנו ניצבים שלושת המדינות, בכל הנוגע להשפעות שינויי האקלים הגלובליים.

הייתה זו הפעם הראשונה שבה נתנה במה למפגש מקצועי בהרכב שכזה בכנס בינלאומי, הדן בסוגיית שינויי האקלים.

את האירוע פתח הסנטור האמריקאי בוב וייקובסקי, המעורב ועוסק רבות בהערכות לשינויי האקלים בקליפורניה. יחד עם נציגי קק"ל הציגו באירוע ד"ר ברברה נורמן מאוניברסיט קנברה שבאוסטרליה ושני המומחים העוסקים בהתמודדות עם השלכות שינויי האקלים בקליפורניה מארק אלכס ולואיס בלומברג.

משתתפי האירוע המקצועי שקק"ל קיימה בוועידה. צילום: מנהל פיתוח הקרקע - אגף הייעור, קק"ל

באירוע נטלה חלק גם נציגת המשרד לאיכות הסביבה רוני כהן-גינת, והשתתפותה מהווה הוכחה לשיתוף הפעולה המוצלח בין משרדה לבין קק"ל.

גיל עצמון מקק"ל הציג מצגת שמתארת את התמותה הנרחבת של עצים, כתוצאה מרצף של שנות בצורת באזור הגליל התחתון שבניהולו. בהמשך הרצאתו הוצגו מספר דוגמאות לשינוי באופן ובגישות לניהול היער הנטוע והטבעי, במטרה למזער את הנזקים הנצפים בשטח.

ד"ר אביב אייזנבנד מקק"ל הציג בהרחבה את השיטות שבאמצעותן קק"ל מייערת חבלי ארץ באזורים מדבריים בנגב, תוך שימוש בטכניקות של קציר נגר וניהול שטחים נרחבים בראיה אגנית.

בשתי ההרצאות של נציגי קק"ל הושם דגש על שירותי המערכת שמספקים יערות קק"ל ברחבי הארץ: שימור קרקע ברמה אגנית, ביסוס נטיעות והשבחת מרעה, הגנה על שטחי חקלאות והגנה על ישובים מנזקי שיטפונות וסחף קרקע באירועי קיצון.

בסיום הרצאותיהם של חברי הפאנל נערך דיון וניתן מענה לשאלות האורחים. למרות שאירוע הצד התקיים ביום האחרון של הוועידה בשעות אחה"צ, הוא זכה לנוכחות מרשימה של אוחרים ועמיתים ולהתעניינות רבה ופרודוקטיבית.