להלן נביא כמה דוגמאות לסיפורים ההיסטוריים שמשתקפים מבעד לכריכות ספרי הזהב של קרן קימת לישראל, החל מכריכת ספר הזהב הראשון (1903), שעליה מופיעה שמש מפציעה מעל שדות וסביבה מסגרת מעוטרת של שיבולים וגפנים - רמז לתקופה חדשה בחיי העם השב אל אדמתו.
כריכת ספר הזהב השני (1922-1913) עוצבה בידי תלמידי ומורי "בצלאל" – בית הספר הראשון לאמנות בארץ ישראל. הנושא המרכזי המתואר על כריכתו הוא איכר חורש את אדמתו בעזרת שני שוורים. הכריכה משלבת שזירת חוטי כסף, עיצוב סמלי גלגל המזלות בחריטה על כסף שעבר הזהבה ושיבוץ אבנים טובות ומסביב נופים ואירועים מהתנ"ך הקשורים לעבודת האדמה. בראש הכריכה מופיעים המבנים ההיסטוריים שקק"ל רכשה בירושלים ושם פעל "בצלאל" בראשית דרכו.
כריכת הכרך הרביעי, שיצא לאור בשנת 1927, עמדה בסימן מלאת חצי יובל לקק"ל. הכריכה מתארת את מפת ארץ ישראל ללא הנגב, שאדמותיו טרם נרכשו אז. מפת הארץ מעוטרת בעיטורי נחושת של סמלי שניים-עשר שבטי ישראל, רמז לרעיון שעם ישראל יתנחל באדמת הארץ כולה.
כריכת כרך הזהב השישי (1942-1939), שראה אור בימי מלחמת העולם השנייה, מרגשת במיוחד. נופי ארץ ישראל מתוארים עליה מאחורי שער פתוח למחצה ועליו הכתובת "שער לגאולת הארץ". הכריכה מבטאת את המגבלות שהטילו הבריטים על העלייה לארץ, אך הכריכה ממבעירה גם את המסר שהשער לעולם לא יינעל.
מרגשת לא פחות כריכת הכרך התשיעי, מימי מלחמת העצמאות, המתארת בפשטות את מפת מדינת ישראל הצעירה. בכרך ה-24 (1998-1997) מתייחסת הכריכה לחגיגות לציון מלאת 3,000 שנה לירושלים. עיטור הכריכה מעוצב כתבליט שמתאר את ירושלים למרגלות הרים, על רקע קיר אבנים מסותתות המסמלות את בתי ירושלים הנבנית.