שער בר גיורא
שער בר גיורא נמצא כקילומטר אחד ממזרח לכניסה ליישוב בר גיורא, ליד תחנת כיבוי האש. בכניסה מצוי חניון ובו שלטי הסבר המספרים את קורות המקום במלחמת העצמאות. במהלך מבצע "ההר" באוקטובר 1948, הרחיב צה"ל בקרבות שהיו כאן את שליטתו אל מעבר לנחל שורק, עד מבואות בית לחם. קו ההיערכות היה לימים קו הגבול עם ירדן.
חורבת צום וקבר שייח' מרזוק
ממזרח לדרך היער, בין עצי האורן, מצויה חורבת צום, שרידי עיירה שנזכרה בספרות חז"ל כאחת העיירות שנחרבו בימי מרד בר כוכבא.
בנקודה זו אפשר לצאת לסיור רגלי לשמורת הטבע הר גיורא, בשביל המסומן בסימון שבילים בצבע אדום. אורך הסיור הוא 2 ק"מ, הלוך וחזור למטיבי לכת. פסגת ההר המתנשאת לגובה 722 מטר מכוסה בחורש ים-תיכוני סבוך שבו בולטים עצי הקטלב.
על פסגת ההר בלב החורש מצוי קברו של שיח' מרזוק. זהו מבנה קטן בעל כיפה ומכאן יש תצפית רחבה אל הרי ירושלים, הרי חברון ועמק נחל שורק. בשעות הבוקר המוקדמות ולעת שקיעה ניתן לחזות בשפע בעלי החיים שבפארק: שועלים, תנים, צבאים, דורבנים, ציפורי שיר ועופות דורסים.
עין יואל
בעין יואל, מצפון נשקפים חלונות נוף לרכס עמינדב, יער סטף והר איתן. אפשר להחנות את הרכב בצומת המפגש בין הדרך המסומנת בשחור לזו המסומנת בכחול מקווקוו, ולצאת לטיול רגלי של 1.4 ק"מ (הלוך וחזור). אפשר גם לנסוע ברכב אחד בשביל המסומן בירוק ולאסוף את המטיילים בצאתם מהוואדי.
בדרך נעבור בינות שיחי פטל קדוש הנותן את פריו בקיץ ומערות קבורה החצובות בסלע. הדרך מובילה לעין יואל, המנציח את זכרו של יואל בן יהודה פוטופוביץ שנפל בעת מילוי תפקידו ב-1950. זהו מעיין ניקבה שלידו בריכה העשויה בטון והנובע במדרון הדרומי של הר רפאים. בסביבות המעין יש טראסות יפות עם עצי בוסתן רבים של עצי אגס, חבושים ושקד.
שימו לב! הרחצה בבריכת הבטון מסוכנת ואסורה בהחלט.
עין קובי
בעין קובי תמצאו מעיין וחורבה, והוא מזוהה עם הישוב המקראי כבון שבנחלת יהודה (יהושע, ט"ו, ל"ט). השם "כבו" נזכר גם במסע סנחריב מלך אשור מלכיש לירושלים. בתקופת המשנה נקרא הישוב בשם קובי (סנהדרין, צ"א, ה'). זהו מעיין ניקבה מהיפים שבהרי ירושלים. מימיו זורמים בניקבה שאורכה כ-12 מטרים אל בריכת איגום תת-קרקעית גדולה. מפתח שבתקרה חודרות קרני אור ומאירות את הבריכה. משם ממשיכים המים לזרום בניקבה שאורכה 17 מטרים אל מאגר חיצוני וממנו עוברים אל בריכה בנויה ואל מערכות תעלות להשקיית שלחין של הטראסות שבסביבה.
המעיין ששפע מים רבים בעבר סובל, כמו מעיינות רבים בהרי ירושלים, מירידה בתפוקת המים שבו עקב ירידה בכמות הגשם, ועצירת מי הנגר ע"י כבישים ומבנים.