כדאי לדעת ששעות הערב באזור הפארק טומנות בחובן שקיעה מדהימה, כמו שרק בנגב יש, וסיכוי טוב לראות בעלי חיים: דורבנים, שועלים, מכרסמים קטנים, גיריות, סמורים, לעיתים נדירות יותר אפילו צבוע, וגם חתולי ביצה יש באזור בשפע.
בסוף החורף חופרים שרקרקים צבעוניים, כחלים, שלדגים ודוכיפת, את קיניהם בקירות הלס, ולהקות גדולות של יונים מקננות בחגווי הסלע. גם ציר הנדידה לא רחוק מכאן, כך שיש סיכוי לראות להקות גדולות של דיות, עגורים ולעיתים שקנאים חולפות ממעל. באזור נראות חוגלות במספרים גדולים, כמו גם סיקסקים וכרוונים.
הצמחייה עשירה בעצי אקליפטוס, אשל, זית וחרוב. את כל העצים שתלה קק"ל בתוך שרוולי פוליגל, המעניקים הגנה בפני שיניהן של עדרי הכבשים והעזים הרועות במקום. השרוולים תורמים לזירוז צימוח לגובה מחמת השאיפה הטבעית של הצמח לאור. מרבית העצים ניטעו בשיטות "קציר נגר" (איסוף מי גשמים ושיטפונות ע"י סכרים, לימנים, תלמים, שיחים וטרסות.
המקום עשיר בפרחי כלניות, דבורנית שחומה ודינסמור, נוריות, צבעוני הנגב, פרגים, עיריות (גדולה בעיקר), חרציות, מרווה, אירוס ארץישראלי ושיטה כחלחלה. רוב הצמחים האלה פורחים בין החודשים ינואר לאפריל.