אורך מסלול הנסיעה: כ-16 ק"מ.
סימון: צבע ירוק.
נקודת מוצא: שער תל חדיד.
נקודת סיום: שער היישוב שילת.
אופי הדרך: הדרך חוצה את יער בן שמן לכל אורכו, מתל חדיד דרך מצפה מודיעין וקברי המכבים עד שילת.
שירותים: מצפה מודיעין – כל יום בשעות 8:00-16:00. נגישות לאנשים עם מוגבלות.
חניוני חנה וסע: רחבת חניה גדולה ממערב למצפה מודיעין.
אתרים מרכזיים
תל חדיד – תל חדיד נמצא בראש גבעה נישאה, מוקפת כרמים של עצי זית ותיקים וביניהם משוכות צבר, שנותרו מהכפר הערבי חדית'א. מראש התל נשקפת תצפית מרהיבה על מרחבי שפלת יהודה, גוש דן ורצועת החוף.
התל נושב לראשונה בתקופת הברונזה הקדומה (כ-5,000 שנה לפני זמננו). שמעון החשמונאי ביצר את העיר בשנת 143 לפנה"ס (חשמונאים א, יב 38) ולמרגלותיה נלחם עם צבאו של המצביא הסלווקי טריפון.
אנדרטת יהדות לוב – האנדרטה, השוכנת בחלקת יער יוצאי לוב, מנציחה את חללי הקהילה שנספו בשואה ובמערכות ישראל. סמוך לאנדרטה יש שולחנות פיקניק נגישים.
חניון אנה נחום והשיזף הגדול - שוכן בצל עצי אורן, סמוך למעבר הדרך מתחת לכביש 443. מהחניון יוצאת דרך 4X4 (סימון שחור) באורך כקילומטר המגיעה לחניון השיזף העתיק, השוכן בצל עצי שיזף גדולים, במרחק כ-100 מ' מהחניון, במורד הגבעה, צומח עץ שיזף ענק, מהגדולים בישראל.
מצפה מודיעין - הדרך עוברת מתחת לכביש 443 ומגיעה למרגלות המצפה (171 מ' מעל פני הים) ובו מגדל תצפית המעוצב כלפיד בוער. המצפה מסמל את נס המרד החשמונאי. במדרון הגבעה בנתה קק"ל תיאטרון פתוח המשמש למופעי תרבות וחניון נופש גדול.
סהרונים – הסהרונים, מדרגות אבן בנויות, נחבאים בגיא קטן. תפקידם לבלום את סחף הקרקע בערוץ בעת שיטפונות. המדרגות מכונות סהרונים על שום צורתן, דמויית הסהר, והם נבנו בשנים הראשונות לאחר קום המדינה. קק"ל ממשיכה לנקוט שיטה זו של ייצוב גדות נחלים גם בימינו.
אנדרטת ההגנה - שלוש אבנים גדולות יוצרות קיר הנצחה לזכר שלושה ממפקדי ההגנה שנהרגו במקום זה במלחמת העצמאות, כאשר רכבם עלה על מוקש.
חורבת הגרדי – הדרך חוצה את כביש 443 במעבר תת-קרקעי ופונה מזרחה למקום שבו ניצב מבנה אבן בעל אולם אחד מקורה בכיפה. זהו קברו של שיח' אל-ע'רבאווי (בערבית: השיח' המערבי). שמו הרשמי של המקום, חורבת הגָרְדִי, מנציח את זכרו של יוחנן החשמונאי, שזה היה כינויו. במלחמת העצמאות שכן כאן משלט 219. אנדרטה צנועה מנציחה את 23 הלוחמים שנפלו בקרבות באזור. בחפירות שנערכו במקום בשנת 2006 חשפו אנשי רשות העתיקות, בין השאר, חללים תת-קרקעיים וקברי מקמרים. ייתכן שהיה כאן אתר מקודש, אולי אחוזת הקבר של המכבים.