יו"ר קק"ל אמר את הדברים בפגישה עם ראשי רשויות בנגב החברים באשכול הנגב המזרחי, בראשותו של ראש עירית דימונה בני ביטון. בפגישה שהתקיימה באולם מועצת עיריית דימונה השתתפו בנוסף למארח גם ראש עיריית ירוחם טל אוחנה, ראש מועצת רמת נגב, ערן דורון, ראש מועצת ערבה תיכונה אייל בלום וראש מועצת מיתר שמעון מזוז.
במפגש הציג עטר בפני ראשי הרשויות את "חזון ישראל 2040" שגובש בקק"ל ונועד לחזק את הנגב והגליל. יו"ר קק"ל אמר כי מבדיקות וסקרים שנעשו בקק"ל התברר כי הקטר המרכזי שיכול להביא מאות אלפי תושבים חדשים לנגב ולגליל הוא עולם ההיי-טק. לדבריו, למרות שישראל זכתה בתואר אומת הסטארט-אפ הרי ש-93 אחוזים מתעשיית ההיי-טק נמצאת בתל אביב ורק שבעה אחוזים נמצאים בנגב.
יו"ר קק"ל דניאל עטר (משמאל) עם ראש עריית דימונה בני ביטון בפגישה.
צילום: דודו גרישפן, ארכיון הצילומים של קק"ל
מנהלת "חזון ישראל 2040" שהוקמה בקק"ל בראשותו של איציק מירון גיבשה תכנית בשיתוף עם עמותת יוצאי 8200 בצפון ועם אנשי המודיעין לגבי הדרום, כדי לעודד גיוס של בנות ובני הפריפריה הדרומית והצפונית ליחידות החוד של המודיעין, וללוות אותם בהמשך גם בלימודיהם באוניברסיטה, כדי להבטיח את הצטרפותם לתעשיית ההייטק.
מסתבר כי כיום רק 2.5 אחוזים מהמשרתים ביחידות המודיעין המובחרות הם תושבי הנגב והגליל. הכוונה היא שבעזרת בתי קק"ל למצוינות יעלה מספרם של אלו ל-20 אחוזים בתוך חמש שנים. יו"ר קק"ל עטר גילה כי בפיילוט שכבר נערך בבית קק"ל למצוינות בנוף הגליל עלה ממוצע משלימי הבגרות בעיר ב-10 אחוזים.
לדבריו, החזון שגובש בקק"ל ואשר זכה לברכת הממשלה ילווה את הצעירות והצעירים מהנגב והגליל יד ביד כל הדרך מהתיכון לצבא, משם לאקדמיה ואז לתעשיית ההיי-טק. בנוסף סיפר עטר כי אנשי עסקים מיהדות התפוצות ששמעו על המיזם ביקשו להצטרף ולתרום מכספם כדי להקים פרויקטים בתחום ההייטק ברחבי הארץ, בדגש על הפריפריה ולהיעזר בכח האדם שיוכשר בהם.
ראש עירית דימונה אמר כי הוא מבטא את דעת רוב חבריו ראשי אשכול הנגב המזרחי כשהוא מברך על "חזון ישראל 2040" של קק"ל ומודה ליו"ר קק"ל דניאל עטר על ההצעה להצטרף אליה. "קיבלנו כאן מתנה אדירה – להיות שותפים לתכנית מדהימה שיכולה רק לתרום לחיזוק הישובים שלנו", אמר ביטון.