שעות פתיחה: ראשון-חמישי: 16:00-8:30, שישי וערבי חג 14:00-8:30, שבת וחג 10:00-16:00 יש להגיע עד שעה לפני שעת הסגירה. הכניסה בתשלום.
צריף המגורים של פולה ודוד בן-גוריון בקיבוץ שדה בוקר השתמר ממש כפי שהיה באחרית שנותיו של ראש הממשלה הראשון. ביקור בצריף מעניק למבקרים הזדמנות להכיר ו"להרגיש" את דמותו של המנהיג הנערץ, שביקש להיות דוגמה ומופת, התיישב בנגב והתגורר בצריף עד מותו בשנת 1973.
לב הצריף הוא חדר העבודה של בן-גוריון. בחדר הזה, מוקף בספריו, כתב את זיכרונותיו, זיכרונות של אדם שגילה אומץ ותבונה מדינית והכריז על הקמתה של מדינת ישראל. שלושה חדרי תצוגה חדשים מציגים את דמותו: בבית הראשון שנבנה בקיבוץ מוצגת תצוגה העוסקת בבן-גוריון, בקיבוץ שדה בוקר ובחזון הנגב; במבנה סמוך אפשר לשחק במשחקי מחשב העוסקים בנגב, בצה"ל ובתפקידו של הנוער; במבנה נוסף מוצג על מסך ענק סרט על מנהיגותו של בן-גוריון.
בתרומת ידידי קק"ל מאוטווה שבקנדה נחנך בחצר הצריף באוגוסט 2011 מיצג אנימציה המציג את בן דמותו של דוד בן-גוריון בביתו שבשדה בוקר המספר על אירועים היסטוריים בתולדות המדינה ובחייו האישיים. התסריט מורכב מדברי דוד בן-גוריון והוא מתאר שמונה סצנות היסטוריות, המדגישות את הקשר המיוחד של דוד בן-גוריון לנגב ואת חזונו לכיבוש המדבר והפרחת השממה.
בצוואתו כתב דוד בן-גוריון: "ביקשתי כי לאחר מותי יהיו בית המגורים בשדה בוקר על הספרייה והנכסים שבו פתוחים לציבור הרחב. אבקש כי יביאו אותי לקבורה בנחלת הקבר במדרשת שדה בוקר לצד קברה של פולה. אבקש כי בעת הלווייתי וליד קברי לא יינשאו הספדים ולא יושמע ירי מטחי כבוד".
בן-גוריון וקק"ל
הפרק שכתב בן-גוריון בתולדות עמנו בנגב אומר דבר פשוט: זה הכיוון. התיישבתי בשדה בוקר. המשיכו בדרכי.
קרן קימת לישראל מממשת יום יום את החזון של בן-גוריון בהכשרות קרקע לחקלאות ולמגורים בנגב, בתמיכה במו"פ החקלאי ובהקמת פארקים כגון פארק גולדה, פארק בן-גוריון בדימונה ופארק יצחק נבון ירוחם. בן-גוריון הכיר היטב במעשה קק"ל וכך אמר בכנסת בשנת 1962:
"קרן קימת לישראל, כוחה בזה שהיא לא קפאה על שמריה, אלא עם הקמת המדינה ראתה לעצמה המשימות החדשות... ולא רק בפעולתה בנטיעת עצים, בפריצת דרכים בשממה, סיקול אבנים ובהכשרת אדמות טרשים – אלא גם ברוחה ובדרכה היא יכולה לשמש מופת ודוגמא לדורנו".
איך מגיעים?
חניון הרועה נמצא מול הכניסה לצריף בן-גוריון שבשדה בוקר, כביש 40, בין סימני ק"מ 132-133.
תעלומת הפרי
העץ שיטה סלילנית זכה לשמו בשל פריו העשוי בדמות תרמיל מסולסל. הצבאים בנגב מלחכים את הפירות והזרעים בתאווה. לא כאן. בכל הפעמים שפקדנו את העץ, לא זכינו לראות ולו תרמיל אחד לרפואה. נראה כי עץ השיטה הזה מסרב בעקשנות לעשות פירות, לא נדע מדוע ולמה.