הישוב הבדואי חורה ממוקם צפונית לבאר-שבע בתוך המדבר, ופרנסיו לא ראו סיבה לדאגה בפעילותם של התלמידים במסגרת יום הניקיון. ילדי חורה עטו כפפות על ידיהם, נטלו שקיות אשפה, ופשטו על השטח בצוותים של שניים או שלושה, מסייעים זה לזה לאסוף כל בדל אריזה, בקבוקים, פחיות, כלים חד-פעמיים ואפילו בדלי סיגריות. האיסוף נועד למזער את סכנת הדליקות. על כל הגבעות סביב נמתחו סוללות-עפר שהקימה קק"ל כדי לאגום את מי-הגשמים המעטים היורדים בשטח, לטובת העצים הנטועים לאורכן. למרות העובדה שיער מיתר ניטע בשיטת נטיעה מדברית ועציו מרוחקים זה מזה וגדלים באיטיות, הוא מהווה כתם ירוק ובולט על רקע האדמה הצהובה, כשמרחוק ניתן להבחין בבתי הישוב הקהילתי מיתר, השוכן על קו הגבול הדרומי של איזור יהודה. במרחק לא רב בולט גם גוש יער יתיר, הגדול ביערות ישראל.
גם באתר האשפה הגדול "דודאים" שממערב לבאר-שבע, בוטלה ביום זה רוב הפעילות שתוכננה שם בתחום ההדרכה בנושאי אקולוגיה לבני נוער וצעירים. קבוצות מאורגנות מבתי-ספר ומתנ"סים ביטלו את סיוריהן, ורק צה"ל סיפק תעסוקה למרכז המבקרים באתר "דודאים", שהוקם בסיוע ידידי קק"ל באוסטרליה. היתה זו קק"ל אוסטרליה שיצרה לפני למעלה מעשור את הקשר הראשון בין מפעל "מנקים את העולם" שמקורו באוסטרליה, לבין קרן קימת לישראל, שאימצה את המפעל העולמי מהיותה הארגון הסביבתי הגדול במדינת ישראל.
לפעילות הניקיון באתר "דודאים" הצטרפנו ביום הניקיון הבינלאומי ה- 11 שמובילה קק"ל בישראל, קבוצות חיילים ששמעו, לראשונה בחייהם, כמה דברים שאיש מהם לא ידע על הטיפול באשפה הביתית והתעשייתית בארץ, ועל המהפך המתחולל בתחום זה במדינת ישראל. אחר-כך יצאו הקבוצות אל אתר האשפה עצמו, כדי לצפות בהפרדת סוגי האשפה השונים והטיפול בהם. לראשונה הוצגה להם מכונת-דחיסה חדשה, המיועדת לדחיסת ואריזת צמיגים ישנים בחבילות-ענק במשקל של טון אחד, כשבכל חבילה כזו נדחסים כ-130 צמיגים סטנדרטיים של רכב פרטי. אחת לשבוע מגיעה לאתר דודאים מכולה גדולה, וכל חבילות הצמיגים מועמסות עליה, בדרכן לסין. מסתבר שהסינים הם לקוחות טובים מאד לפסולת הצמיגים, בהם הם משתמשים בין היתר להפקת אנרגיה.
מנקודת-תצפית גבוהה השקיפו משתתפי הסיור על שטחי אתר האשפה הענקיים, קיבלו הסברים על השיטות החדישות להטמנת האשפה תוך בידודה מהסביבה ביריעות אטומות, המונעות חלחול מזהמים לקרקע ולמי-התהום. בשולי האתר ובשמיים ניתן היה להבחין באלפי דיות* המאכלסות את איזור אתרי האשפה הגדולים בדרום הארץ, ומספרן הולך וגדל מידי שנה.
למרות המצב הביטחוני הרגיש בדרום, יום הניקיון הסתיים בשלום, כשהאנשים היחידים המתרוצצים ברחבי הנגב הצפוני ואוספים גרוטאות מהקרקע, הם חבלני המשטרה והצבא, שעסקו באיסוף שרידי הטילים ששוגרו מרצועת עזה ונחתו בין אשדוד בצפון לבאר-שבע במזרח.
חיילות משתתפות בפעילות יום הניקיון. צילום: ארכיון צילומי קק"ל