במהלך הדיון החשוב והטעון, שהתקיים ב-29 בדצמבר 2015, הבהירו נציגי המאבק את עמדתם בנוגע לתכניות הבנייה מול נציגי משרד הבינוי והשיכון, רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ומינהל התכנון. לצד המתנגדים לתכניות עמדו מרבית חברי הכנסת החברים בוועדה.
חברי הוועדה הגיעו לדיון נחושים ובקיאים בפרטים הקטנים. חלקם אף השתתפו בסיור בשטח עם חברי המאבק והביעו עמדות נחרצות נגד התכניות.
רוב העמדות שהוצגו היו נגד העלאת התכנית בקבינט הדיור ובעד חיזוק העירוניות בירושלים פנימה. קואליציית המתנגדים לתכנית כללה את ראש מועצת מבשרת ציון ואת נציגי קק"ל, החברה להגנת הטבע, רשות שמורות הטבע והגנים, עיריית ירושלים, הברית לחיזוק ירושלים, ארגון מגמה ירוקה, המשרד להגנת הסביבה ותושבי האזור שתכניות הבנייה מתייחסות אליו.
מסלול טיול בסכנת הריסה בהר חרת. צילום: יעקב שקולניק
קק"ל יוצגה בדיון על ידי ענבל זרחין וליאור כוריאל שהציגו טיעונים במישור הסטטוטורי – בעלות קק"ל על קרקעות ההר – ובנוגע לעצם התכנית על שלל עיוותיה. כמו כן השמיעו נציגי קק"ל טיעונים נגד תהליך עבודת הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה למתחמים מועדפים לדיור במשרד האוצר (הוותמ"ל) ובקבינט הדיור בהתייחס לסכנות הטמונות בתכנית המתאר תמ"א 1.
חשוב להדגיש כי רשות מקרקעי ישראל נסוגה מעמדתה הראשונית לקידום תכניות הבנייה הבעייתיות והציגה כמה תכניות חלופיות מצומצמות, שהגיעו עד כדי מינימום של 700 יחידות דיור בשטח שבין המחצבה לציר החוצבים.
את הישיבה סיכם ראש הוועדה ח"כ בן צור באופן לא שגרתי. לדבריו, "מפה תצא קריאה לקבינט הדיור, האומרת כי אנו רואים חשיבות רבה בשמירה על הטבע, הנוף והטופוגרפיה באזור. אני עצמי מטייל באזור עם בני משפחתי ומודע לשיבות השימור. נפנה לקבינט ונגרום לכך שיימצאו חלופות לתכניות הבנייה, ואם הפנייה לא תעזור נצא למאבק".
למידע נוסף באתר קק"ל על פעילות במסגרת המאבק בתכניות הבנייה בהרי ירושלים »