צוות המיזם מציע לעולים שירות ייעוץ בנוגע לקהילה, לתעסוקה ולנושאים נוספים. בנוסף, הפרויקט יצר רשת של "מתנדבים קהילתיים" בצפון ובדרום לשיפור ופיתוח ההכוונה הניתנת לעולים בקהילות בהן החליטו להשתקע.
עולים אלה, בהם צעירים הבאים ארצה בכדי להתגייס לצה"ל או בעקבות האהבה והחיפוש אחריה, ולצדם עשרות משפחות המגיעות ארצה משום שהן מעוניינות שילדיהן יחיו בישראל ולא רק יבקרו בה בחודשי הקיץ, ואף עולים מבוגרים המבקשים לבלות את גיל הזהב בישראל, מחזקים בעלייתם את הפריפריה ואת מדינת ישראל כולה.
אלה שבוחרים להתמקם בצפון הארץ - בעיר, בכפר, בעיירה או ביישוב לפי טעמם האישי - נהנים מהשקט, הנופים, איכות החיים, התרבות העשירה, הזדמנויות התעסוקה והקהילות החיוניות, שמהווים אטרקציה ומוקד משיכה של ממש. הודות לליווי האישי והמקצועי שבו זוכה כל עולה ומשפחתו, מתאפשרת להם נחיתה רכה וסיוע ביצירת תנאים מתאימים לשילוב תעסוקתי וחברתי.
גם הדרום מצליח למשוך אליו אלפי עולים חדשים. באר שבע, למשל, מושכת אליה מדי שנה כ-25,000 סטודנטים, ועם פארק הייטק שאינו מפסיק לצמוח ולהתפתח, מדובר בהזדמנות עצומה לקלוט עולים מיומנים ובעלי מוטיבציה. כמו כן, ארגון "נפש בנפש" וקק"ל רואים חשיבות עליונה בנטילת חלק במימוש החזון הלאומי של באר שבע, כבירת הסייבר הישראלית, חזון המשתלב עם חזונה של קק"ל לקידום הפריפריה וצמצום פעריה בחברה הישראלית.
קריאה נוספת
לקריאה נוספת על שיתוף הפעולה של קק"ל עם ארגון נפש בנפש: