לאור כל הנזקים שהוזכרו, בשנים האחרונות נעשים מאמצים גדולים לבלום את המשך תפוצת האמברוסיה ואת ההשפעות הרעות שלה על האדם והסביבה.
הקושי הגדול בהדברת האמברוסיה נובע, נוסף על מהירות ההפצה, גם מיכולת התחדשות גבוהה מאוד, עמידות גבוהה לקוטלי עשבים, המחייבת הדברות חוזרות ונשנות, וכן מאופן ההתרבות שלה, הנעשית גם מזרעים וגם באופן וגטטיבי – כלומר, התפתחות פרטים חדשים מחלקי צמח כגון גבעולים או שורשים.
משנת 2015 קק"ל שותפה פעילה בתכנית הלאומית לטיפול באמברוסיה המכונסת, שכוללת את רשות הטבע והגנים, משרד החקלאות, המשרד להגנת הסביבה ורשויות ניקוז ונחלים, ועוסקת בפעילויות מיפוי מוקדי צמיחת האמברוסיה, הדברתם וניטורם. במסגרת זאת, קק"ל שמה בעדיפות ראשונה לטפל ב-19 מוקדים של פלישת אמברוסיה בשלבי התחלה שהתגלו ביערות מרחב מרכז.
הטיפול עולה יפה ומתברר שיש מקום לאופטימיות. במחצית מהמוקדים שהתגלו ביערות, ושרוססו פעם עד פעמיים בשנים 2016-2015, לא נצפתה התחדשות חוזרת של האמברוסיה במהלך שנת 2017. הצלחת הטיפול תוגדר רק במוקדים שבהם לא תהיה התחדשות חוזרת של הצמח במשך חמש שנים ממועד הטיפול האחרון. עד אז, המוקדים מנוטרים ומטופלים באופן קבוע על ידי יערני קק"ל.