לדברי שגריר ארה"ב בישראל דניאל שפירו, "לפי המסורת היהודית נהוג לברך 'עד 120'," המשיך השגריר שפירו, "אך במקרה של קק"ל, שהגיעה עכשיו לגיל 111, זה לא נשמע כל כך טוב. דיברתי עם יו"ר קק"ל אפי שטנצלר והחלטנו שהברכה המתאימה לקק"ל היא 'עד 1020 שנה של פעילות למען המדינה והעם היהודי.'
"אני נוסע לאורכה ולרוחבה של הארץ, ובכל מקום אני נתקל באפי שטנצלר. אם מדברים על פריפריה, מדברים בעצם על קק"ל. קק"ל גם יוזמת מפגשים בין אנשים ותורמת מהידע ומהמומחיות שלה למדינות בעולם כולו. רק עכשיו פגשתי קבוצת סטודנטים מדרום מזרח אסיה שהגיעה לארץ כדי ללמוד על חקלאות מדברית. נדמה לי שאין מדינה בעולם בעלת ניסיון כה רב בתחום זה כמו ישראל, ואין ספק שזהו ניסיון שהושג הודות למחקר ולפיתוח שקיים בזכות קק"ל. ארצות הברית תומכת בקק"ל ומשתפת אתה פעולה, ומצב זה עתיד להימשך לפחות עוד 1020 שנה," סיים השגריר.
ד"ר אייל בלום, ראש המועצה האזורית ערבה תיכונה החדש, ציין ש"התערוכה החקלאית הראשונה של הערבה התקיימה לפני 22 שנים כאירוע מקומי, והיום, יותר מ- 30,000 איש מגיעים לכאן במשך יומיים. לפני 111 שנים, קק"ל הניחה את היסודות לשיבת העם היהודי למולדתו, וגם היום, היא עמוד התווך המגשימה את החזון הציוני. קק"ל תומכת בכל, מההשקעה במרכזי המחקר והפיתוח ועד בניית מעל 240 מאגרי מים, מתשתיות ליישובים חדשים ועד ייעור מדברי, ועוד ועוד.
"אי אפשר לדמיין את הערבה ללא קק"ל, המעורבת בכל תחומי העשייה של חיינו כאן. בשם תושבי הערבה, המייסדים והדור השני, אני רוצה להודות לקק"ל על כל מה שעשתה ועל כל מה שתעשה. זהו סיפור שעוד לא נגמר."
גיל סלוין, מנהל הפיתוח של המו"פ, סקר את הפעילות הענפה של קק"ל בערבה, ובכללה רכישת קרקעות, בניית פארקים, מצפורים וחניונים, סלילת דרכים, מחקר ופיתוח חקלאי, פתרונות לציפוי קרקע, בניית מאגרים שקוצרים מי שיטפונות, טיפול בנזקים משיטפונות, ועוד. "אי אפשר להגיד את המילה התיישבות בלי להגיד קק"ל," ציין סלוין.
ראסל רובינסון, מנכ"ל קק"ל ארה"ב, שביקר בתערוכה יחד עם קבוצה מארה"ב, אמר ש"אם אתם נותנים את המיטב לעולם, העולם תמיד מחזיר לכם. כשמבקרים מארה"ב מגיעים לערבה, אני תמיד אומר להם שהם הולכים לפגוש את הגיבורים החדשים של ישראל. כשרואים את התמרים, הפלפלים, חוות הדגים וכל מה שהצליחו לעשות כאן מבינים שכאן נושבת הרוח האמיתית של הארץ. כבוד הוא לנו להיות חלק מכל זה."