מה? מסגרת הפרויקט, בחרו הרשויות המשתתפות רצף של 10 מבני שיכון לשיקום, והתחייבו בנוסף לשקם שטח ציבורי הצמוד לשיכונים שנבחרו. במסגרת התוכנית יותקנו מערכות פוטו-וולטאיות על גגות המבנים לייצור אנרגיה סולארית (PV), וההכנסה מהן תושקע באחזקה השוטפת ובמיזם חברתי-קהילתי למשך 10 שנים. כמו כן, יותקנו תאורה חסכונית, הצללה ומערכות השקיה אוטומטיות. המערכות החכמות והחסכוניות ישפרו את פני השיכון והשכונה, יחסכו בעלויות החזקת הבית וייצרו רצף של שטחים ציבוריים ופרטים מטופחים, שצפויים להישאר כך למשך עשור לפחות.
בהליך קול קורא, נבחרו לפרויקט זה 16 רשויות מקומיות, כאשר כל רשות תוכל לקבל במסגרת פרויקט זה מימון של עד 7.5 מיליון שקל.
תקציב: כ-111 מיליון שקל.
תועלות: השיכונים הישנים בערים רבות בישראל תוכננו במקור במחשבה שהדיירים יטפחו את גינות הבתים. לשם כך הוקצו לשיכונים שטחים פרטיים פתוחים ("שפ"פים"). עם השנים, השטחים הפכו למוזנחים וכיום אין תקציב לטפחם.
תושבי השיכונים ייהנו מסביבה איכותית ומזמינה ומפעילות קהילתית בסביבת הגינות, לתקופה של 10 שנים לפחות.
המדינה תרחיב את הייצור מאנרגיות מתחדשות – יעד לאומי מחייב במסגרת הסכם פריז, ובמקביל תחזק אוכלוסיות מוחלשות בפריפריה.
בנוסף, תתרחש הפחתה בזיהום האוויר ויהיה ביזור של ייצור החשמל (עלויות הולכה, ביטחון אנרגטי וכו').
הרשות המקומית תזכה לשיפור פני העיר באמצעות רצף של שטחים מטופחים במקומות מרכזיים בעיר. לדבר תהיה, כמובן, השפעה חיובית על איכות חיי התושבים ועל השכונה.
שלבי הביצוע: רשויות מקומיות התבקשו להגיש מועמדות במסגרת מכרז קול קורא, ולהכין תכניות חינוכיות קהילתיות לתקופה של 10 שנים לפחות, שימשכו את הדיירים למרחב המשוקם. בנוסף, התחייבו הרשויות לשיקום שטח ציבורי צמוד לשטחים הפרטיים שישוקמו ולתחזוקת כל השטחים.
הרשויות המשתתפות בפרויקט זה: באר שבע, אילת, נתיבות, ירוחם, ערד, לוד, קריית גת, קריית מלאכי, עכו, קריית ים, אופקים, עפולה, דימונה, נתניה אשקלון ושדרות.