הסיור מתחיל עוד בדרך אל דרך הנוף. בפנייה מכביש 77 לכיוון בית רימון נראה מדרון הרכס במבט ימינה ומתגלית תופעה גיאולוגית מעניינת של שכבות אבן מעגליות (קרקסים). במהלך היווצרות הרכס נוצרה במקום כיפה. כאשר נשחקה הכיפה ונסחף תוכנה, התגלו השכבות המעגליות הבונות אותה. אילולא נסחף גוף הכיפה, לא היינו מגלים את מעגלי האבן. תושבי טורען מכנים את התופעה בשם "אבו מדוואר" (מקום הדורים, המעגלים).
נשות תִּירְעַן זכו לשבחים במדרש על שלא הסכימו לתת מתכשיטיהן למעשה העגל (שיר השירים רבה ו', ד'). מסורת נוצרית רואה בעמק את המקום שבו קטפו תלמידיו של ישו שיבולים בשבת משום שרעבו, והוא הצדיק אותם (מתי י"ב, א'-ח'). לעומת זאת, מסורת עברית רואה בעמק, או בחלקו המערבי, את בקעת בית רימון, הנזכרת אף היא במקורות כמקום שבו טבחו הרומאים ביהודים בעת מרד בר כוכבא. כאן גם התכנסו שבעת תלמידי רבי עקיבא אחרי המרד כדי לדון בעיבור השנה ובהתארגנות מחודשת של חיי העם. ייתכן שהיישובים הבדואים רומנה ורומת אל-הייב, השוכנים למרגלות רכס תירען, שומרים על צליל השם הקדום של הבקעה.
הדרך הסלולה מגיעה לאחר כשישה קילומטרים וחצי לשער היישוב בית רימון. כאן, משמאל לשער, נמצא מצפור לאודרמילק, המציין את תחילת דרך הנוף.