הכתבה באדיבות ערוץ 7
מיטב המומחים בקק"ל מסבירים על הצעדים החשובים שנעשים למניעת התלקחויות ושריפות, הן ביערות והן בסמיכות ליישובים.
לרגל הקיץ המתקרב, ואיתו החשש מהתלקחות שריפות, ערוץ 7 התלווה לקק"ל ושמע מהגורמים האחראיים על המאמצים לצמצום נזקי השריפות, לרבות מניעתם מלכתחילה, בתחומי היערות ובאזורים הסמוכים ליישובים ולבתי המגורים.
מיכה סילקו, מנהל אזור גליל מערבי-כרמל בקק"ל מספר: "כל שנה מתמודדים עם מאות שריפות ביערות. המענה הראשוני לשריפת יער הוא הכבאית של קרן קימת. לכל גוש יערות יש כבאית ויש צוות כיבוי מיומנים, שעברו הכשרה מתאימה לכיבוי שריפות ביער".
צילום: עמוס לוזון, ארכיון הצילומים של קק"ל
מור אשכנזי, ממונה הגנה מאש ברגיעה בקק"ל תיאר: "אזורי חיץ סביב יישובים מהווים את הנקודה האחרונה בהגנה על היישוב. אחרי השריפה בכרמל ב-2010, הקמנו בקק"ל את ההקמה והתחזוקה של אזורי חיץ סביב יישובים, במטרה להפחית את כמות חומר הבערה ביער".
"נכון להיום אנחנו ב-95% מכלל שטחי הניהול של קק"ל סביב יישובים הקמנו אזורי חיץ, נשאר לנו 5%, ובסך הכל מדובר על כ-50 אלף דונם, שאנחנו מתחזקים לטובת שטחי חיץ".
עדי קליגר, יערנית גוש כרמל-אלונים בקק"ל אמרה: "אנו שמחים שמבקרים מגיעים ליערות. חשוב מאוד שיתרכזו במקומות שאנו מייעדים אותם לכך, בהם אפשר להדליק אש, והסיכוי לאש במקומות כאלה הוא מאוד מאוד נמוך. חשוב לנו שאנשים ידליקו אש רק במקומות המיועדים לכך".
צילום: בלה נודלמן, קק"ל
עלא פחמאווי, נהג כבאית בקק"ל סיפר על מקרה שריפה בו לקח חלק ואמר: "מקרה שאירע לנו בחוף הכרמל ביום של חום קיצון. קבוצה של צעירים שהדליקו מדורה בשביל לעשות על האש ועזבו את המדורה בלי לכבות אותה. לאחר כמה שעות היה קצת רוח וכמה גיצים עפו לכיוון העשבייה והתקיימה שריפה גדולה. הודענו גם לתושבים שם על פינוי הכרחי כי האש ממש התחילה לסכן את היישוב".
פורסם ב-6.7.2023