"בשם ממשלת טאיוואן, אנו מתכבדים לתרום לקק"ל אלף עצים כדי להקים את חורשת טאיוואן החדשה בנגב. זוהי זכות עבורי לשלב ידיים עם קק"ל כדי להוריד את פליטת גזי החממה, דבר שיש לו חשיבות רבה מבחינתה של ממשלת טאיוואן. נטיעת העצים האלה ממחישה את הדאגה המשותפת שלנו לאיכות הסביבה ואת הידידות בין שני העמים שלנו." אמר השגריר האורח צ'י יון-שנג.
חברי המשלחת ודגלי טייוואן בנגב. צילום: תניה זיסקינד
השגריר דיבר ב-16 בדצמבר 2015 באתר ההוקרה לתורמים בגילת שבמרחב דרום של קק"ל, לאחר שנטע את העצים הראשונים בחורשה החדשה בלוויית צוות השגרירות וחברי הקהילה הטיוואנית בישראל.
מנהל מחלקת ההתרמה בישראל בקק"ל מיכאל בן אבו, ומנהלת מחלקת כנסים ויחסים בינלאומיים בקק"ל קארין בולטון-לאור,קיבלו את פני השגריר ופמלייתו בחורשה החדשה, שהיא חלק מיער דודאים. כפי שהסביר בן אבו, יער דודאים צומח באזור צחיח ויבש,שכמו הגשם היורד בו לא עולה על 200 מ"מ בשנה.
מומחים קבעו שבמקום הזה לא יצמח יער לעולם, אבל יערני קק"ל הוכיחו שאפשר לפתח שיטות חדשניות ויעילות יותר של קציר מי נגר ולגדל יערות לתפארת גם כאן. היער המדברי מסוגל לספוח פחמן דו-חמצני ואת גזי החממה, בדיוק באותה יעילות שעושה זאת יער עבות ירוק-עד באירופה, או בכל מקום אחר בעולם.
לאחר הנטיעה נזכר השגריר כי הפעם הקודמת שהוא נטע בה עץ היתה לפני 55 שנה, בהיותו ילד בטייוואן. לדבריו, "זוהי חוויה מאד משמעותית בשבילי. בתנ"ך ישנה נבואה שעצים יגדלו ויפרחו בשממה, ונטיעת החורשה במקום זה היא התגשמותה של אותה נבואה."
קארין בולטון-לאור ציינה כי " החורשה ניטעה באדמה שאיבדה את פוריותה בגלל שימושי קרקע לא נכונים. העצים שניטעים כאן יסייעו למאבק במדבור. הקשר בין קק"ל ובין הקהילה הטיוואנית נוצר לראשונה בכנס הג'רוזלם פוסט לפני כשנה, והחורשה החדשה היא הפרי הראשון שלו. תודה לכם על הידידות ועל שיתוף הפעולה עם מדינת ישראל."
בטקס הנטיעה, שהתקיים במרכז ההוקרה לתורמים בגילת, אמר מיכאל בן אבו שנטיעת עץ מהווה השתתפות של האדם במעשה בראשית. "עצים מסמלים את מחזור החיים – השורשים הם העבר, הגזע הוא ההווה, והעלים, הפרחים והפירות הם העתיד. החורשה שנטעתם היא עדות לקשרים הטובים הקיימים בין שתי מדינות ובין שני עמים."
הענקת תעודת ההוקרה מקק''ל בטקס חנוכת החורשה. צילום: תניה זיסקינד
את רעיון נטיעת החורשה הגתה נספחת התרבות והמזכירה הראשית של המשרד לכלכלה ולתרבות בשל טייוואן סוזאן ינג. לדבריה, "יש לנו קרן למימון פרויקטים מיוחדים לרווחת תושבי ישראל, ובחרתי לעבוד עם קק"ל כי היא ידועה כארגון שניתן לסמוך עליו. ביקשתי שהחורשה תהיה בנגב, כחלק מהמאבק במדבור. זה אינו רק מעשה סמלי, אלא הדבר האמיתי."
נציגת חברת האווי לין בע"מ שיווק ששמה לה למטרה להוות גשר בין ישראל ובין שווקי אסיה, אמרה שלמרות שהיא מבלה את רוב חייה בישראל היא אוהבת להיות מחוברת לכל מה שקשור לטאיוואן. "פירוש ששם המשפחה שלי, לין, הוא 'יער' בסינית. סיפרנו לכל ילדי העובדים בחברה שלנו שאנו נוטעים עצים בשמם. זה משהו שהם יכולים לספר לחברים שלהם, וזו גם דרך להחזיר קצת לכדור הארץ, בו החיים שלנו תלויים", הוסיפה בהתרגשות.