ד"ר דורון מרקל, המדען הראשי של קק"ל, אמר היום (רביעי) כי ישראל חייבת לפעול מיידית לייעור ולשימור קרקע באזורים צחיחים על מנת להתמודד עם סכנת המדבור עקב משבר האקלים. הדברים נאמרו במסגרת ועידת האקלים בשארם א-שייח, במושב בינלאומי שהובילה קרן קימת לישראל בשיתוף עם רפובליקת צ'אד ושותפים נוספים, שעסק בהיערכות וגישות שונות לאקלים קיצוני. במהלך המושב המשתתפים דנו בייעור עירוני, שימור קרקע, ניהול חקלאות באקלים משתנה ועוד.
את המושב הוביל ד"ר מרקל והשתתפו בו ענת גולד, מנהלת מרחב מרכז בקק"ל, ומיכאל ספירנצין מהנדס יער אזור נגב מערבי במרחב דרום בקק"ל. כמו כן השתתפו בו ניקול נדובאיו ומנהל שירותי הייצוא ברפובליקת צ'אד, בגוי דג'ימונום. אוקטבי קינטנה מנהל פרימה, הוראיה דג'ורדי מדען בכיר בCIFOR וקריסטונס סנקוואה סגן מנהל של רשות האנרגיה בגאנה.
דורון מרקל, המדען הראשי של קק"ל: ״מרבית המודלים לחיזוי האקלים במזרח התיכון מראים עליה בטמפרטורות, התקצרות תקופת המשקעים ועליה בשכיחות אירועי הקיצון. לגבי הפריסה האזורית של הגשם, הכיוון הוא ירידה בכמות המשקעים השנתית בדרום ובצפון מזרח ישראל. אחת המשמעויות היא עלית קו המדבר צפונה. קרן קימת לישראל מתמחה בייעור ובשימור קרקע באזורים צחיחים למחצה שיכולים להיות התגובה הישראלית לסיכון זה".
"נכון, משבר האקלים מחייב אותנו לקדם מעבר לאנרגיות מתחדשות, אבל קודם כל לשימור היער בישראל כאמצעי המוביל לקיבוע פחמן אטמוספירי וכדי למזער את סכנת המדבור. המומחיות של קק״ל ביעור ושימור קרקע באזורים צחיחים תסייע לישראל בהתמודדות עם תהליכי המדבור עקב משבר האקלים״.