ביום א' השבוע קיימה קק"ל את אירוע הפתיחה בבנייני האומה בירושלים בהשתתפות נשיא המדינה, יצחק הרצוג, יפעת עובדיה לוסקי, יו"ר קק"ל וכן אישים בכירים מישראל.
נשיא מדינת ישראל יצחק הרצוג פתח את הערב המרגש ואמר: ״מאז ה-7 באוקטובר, ראינו את הטבע הייחודי של עמנו זורח בחוזקה מבעד לסדקים של המשבר. ראינו את האנשים שלנו משחררים הכל בקריאה ראשונה להגן על אחיהם ואחיותיהם, על הקהילות שלהם ועל ארצם. ראינו את הפנים היפות ביותר של החברה הישראלית - מגיבים לחירום בהתנדבות מעומק הלב. וראינו גם יהודים ותומכים מרחבי העולם מכריזים בקול צלול: הננו! אנחנו כאן! אנחנו כאן כדי להציע נחמה וסיוע מיידי לקהילות הסובלות של ישראל. כאן לשאת את ישראל בליבנו. וכאן כדי לעזור לבנות מחדש. זו, חברים, המורשת של קק"ל - ארגון היסטורי שנבנה על הרצון הטוב של יהודים ברחבי העולם לגרום לישראל לפרוח ולצמוח מראשית. היום שוב, נהפוך את היער הזה - וכל אתר הרס אחר - לאתרים של בנייה מחדש, התחדשות ולידה מחדש״.
האירוע הוקדש רובו ככולו לנפגעים, לניצולים ולגיבורים מאירועי ה-7 באוקטובר, אשר סיפרו את סיפורם בפני משתתפי המשלחת כשבמוקד המעבר מזיכרון- לתקווה ותקומה. סיפורי גבורה לצד קושי ואובדן אל מול מבט קדימה בתקווה לעתיד לבוא ותקומה מן השבר וההרס. בתחילה הוצג סיפורם של עדן נמרי ואושרי בוצחק, ילדיהם של עובדי קק"ל שנרצחו בשבת השחורה. סרן עדן נמרי ז"ל ניהלה קרב יריות עם מחבלים במוצב נחל עוז, ויחד עם צוותה הצילה את חייהן של חיילות נוספות שהתחבאו במיגונית מפני מחבלים שחדרו לבסיס. סרן אושרי בוצחק ז"ל, מפקד צוות בסיירת הנח"ל, נפל בדצמבר 2023 ברצועת עזה, במהלך היתקלות עם מחבלים וגילה גבורה יוצאת דופן עת הוביל את חייליו במערכה המורכבת במהלך המלחמה.
יו"ר קרן קימת לישראל יפעת עובדיה לוסקי נאמה במהלך הטקס ואמרה כי: ״ההיסטוריה של העם היהודי אינה רצף של גירושים ופוגרומים; היא רצף של הצמיחה מהם. של ההתנערות מעפר; של היכולת לראות את מה שיש בהווה, אבל לקוות ולפעול לעתיד טוב יותר. הערב הזה הוא חלק משמעותי בחיבור של העם היהודי כולו מרחבי העולם לנעשה בישראל״.
במהלך המלחמה פעלה קרן קימת לישראל במגוון דרכים, על מנת לסייע באופן משמעותי לתושבי העוטף והצפון וכן לרשויות המקומיות שנפגעו. קק"ל סייעה במאות מיליוני שקלים לשיקום הישובים בגין ההרס שחוו ובניית מגורים זמניים לתושבים שאיבדו בתיהם. כמו כן ניתן תקציב סיוע של עשרות מיליוני שקלים לכוחות הכיבוי, סיוע בצרכים מידיים וארוכי טווח לגורמי הבטחון והתושבים וכן תקציב משמעותי ופעילות בשטח לשיקום יערות קק"ל שנפגעו מפעילות גורמי הטרור בזמן המלחמה.
במהלך הערב הוקרן סרט מיוחד המתעד ומציג את הרחבת תופעת האנטישמיות שהתפשטה ברחבי העולם והשפעותיה גורמות לפגיעה משמעותית בציבור היהודי ברחבי העולם.
קק"ל, באמצעות הלשכות השונות פועלת על מנת למגר אנטישמיות בפעילות חינוכית יוצאת דופן, לצד פעילות סובלנות וסולידריות. כפי שאמרה יושבת ראש קק"ל יפעת עובדיה לוסקי במהלך האירוע: "דווקא על רקע המתיחות הביטחונית, ההגעה של נציגי קק"ל מכל העולם לבוא ולראות כיצד אפשר להצמיח ולהמשיך לפתח את הארץ היא מרשימה ומעוררת השראה. אנחנו בקק"ל נמשיך להיות גשר מחבר בין יהדות התפוצות לישראל, באתגר השיקום של ישראל ובסיוע הדדי לקהילות בהתמודדות עם אירועי האנטישמיות שהם חווים בשנה האחרונה".
עוד הוקרן בערב המיוחד בבנייני האומה סרט מרגש המסמל "תקומה", בהשתתפות פצועי מלחמה ובוצע שיר על ידי האחים מיכל ורועי גרינגליק, שאחיהם סרן שאולי, זמר, נהרג באופן טרגי במהלך המלחמה, בעת שלחם ברצועת עזה.
במהלך השבוע הקרוב תגיע המשלחת למוקדים שונים, בעיקר ביישובי עוטף ישראל, על מנת לסקור מקרוב את הפרויקטים החשובים שלהם הותרם תקציב משמעותי במהלך השנה האחרונה, לטובת התושבים והישובים הפגועים. עוד ישמעו חברי המשלחת מהמנהיגים המקומיים על הצרכים והאתגרים בעקבות המלחמה, כדי לאפשר שיקום ולהשיב את החיים ליישובי הדרום.