השנה, התמקד האירוע בפצועי המלחמה האחרונה, שבה נוספו כ-12,000 פצועים למעגל המתמודדים. הצועדים, בהם תלמידים, משפחות, חיילים ואזרחים מכלל החברה הישראלית, צעדו באווירה מיוחדת תוך חיבור למורשת ולערכים עליהם נלחמו פצועי צה”ל ונפגעי פעולות האיבה.
במהלך היום שמעו המשתתפים סיפורי גבורה אישיים מפיהם של פצועים, שהעניקו משמעות עמוקה לצעדה ולחיבור לנוף הארץ ולמורשתה. היום נחתם בטקסים מרגשים בכל מוקד, שהוסיפו מימד ממלכתי ורשמי לאירוע.
האירוע התקיים בעיצומה של תקופה ביטחונית מאתגרת, וסימל את עוצמתה של החברה הישראלית ואת היכולת להוקיר תודה לגיבורים החיים בקרבנו. האירועים בשיתוף המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, משרד החינוך, ארגון נפגעי פעולות האיבה, ארגון מרכזי סיור אשכולות, ארגון זהות ובית ספר שדה קשת יהונתן.
צילום: באדיבות קק''ל
שר המורשת, עמיחי אליהו: ״המראה של אלפי משתתפים צועדים לצד פצועי צה"ל בשבילי הארץ, הוא ביטוי מרגש לערבות ההדדית בעם ישראל. המפגש בין בני הנוער לבין הפצועים באתרי המורשת מעביר מסר חד וברור - גבורתם של פצועי צה"ל היא חלק בלתי נפרד מסיפור התקומה של עם ישראל בארצו״.
יפעת עובדיה לוסקי, יו"ר קק״ל: "יום 'צועדים ומצדיעים' 2024 הוא הזדמנות להוקיר ולהודות לפצועי צה"ל, שממשיכים להילחם כל יום בהתמודדותם. האירוע הזה מהווה תזכורת עבור כולנו, שהחברה הישראלית עומדת לצידם, מעניקה להם את הכוח להמשיך ומשדרת את המסר הברור: אתם לא לבד. המורשת והחוסן של פצועי צה"ל הם מקור השראה לכולנו, ולנו נותר רק להודות ולהעריך".
״כשהתעוררתי בבית החולים, לא ידעתי איך אמשיך מפה", שיתף סמל ראשון עמית בר, שנפצע במהלך מלחמת חרבות ברזל. “אבל עם הזמן למדתי שההתמודדות היומיומית היא לא רק עם הכאב הפיזי, אלא עם האתגר הנפשי. הצעדה הזו נתנה לי תחושה שאני לא לבד – שיש סביבי חברה שלמה שמכירה במאבק שלי ומחבקת אותי. זה הכוח שמחזיק אותי להמשיך קדימה".