שלוש התמונות צולמו על ידי הצלם שמואל יוסף שוויג, אחד מצלמי היישוב המפורסמים בתקופת ראשית ההתיישבות הציונית בארץ ישראל.
בתמונה הראשונה, שצולמה במרץ 1928, נראה ילד קטן מחופש למלח, לבוש במדים וכובע. הילד התחפש למעשה לאוניית קרן קימת לישראל –שסימלה הגעה לחוף המבטחים של הישוב העברי.
בתמונה נוספת שצילם, מופיע ילד מחופש לעץ פרי הדר, סמל ארץ-ישראלי ציוני מובהק. תחפושתו מורכבת מעלים וענפים, והוא מעוטר בתפוזים אמיתיים.
בתמונה השלישית, שצולמה ב-1926, מתועדים שני ילדים בתחפושות מקוריות. אחד מהם חצוי לשניים – מחצית מגופו בלבוש שחור ומחצית בלבוש לבן, והשני לבוש בשמלה מקושטת בסמלים יהודיים, בניהם מגני דוד וקופות קרן קימת לישראל. תמונה זו משקפת את היצירתיות ואת המשמעות החברתית והחינוכית של פורים באותה התקופה.
"התמונות הללו הן צוהר היסטורי מרתק, לא רק לחגיגות פורים אלא גם לחברה הישראלית בראשיתה", מציינת אפרת סיני, מנהלת תחום ארכיונים בקק"ל. "הן ממחישות כיצד ילדים ומבוגרים יצרו חגיגה צבעונית ומלאת דמיון, עם מה שהיה ברשותם – לפני ימי החנויות לתחפושות ובלי תעשייה מסחרית מסביב. רואים בהן את השמחה הטבעית, את הערכים הציוניים ואת הקהילה המתגבשת".