ישראל היא המדינה היחידה בעולם שבה יש היום יותר עצים משהיו בה בראשית המאה ה-20. מאז הקמתה בשנת 1901, נטעה קק"ל בישראל למעלה מ-240 מיליון עצים, המשתרעים על פני כ-920,000 דונם. מלבד נטיעת יערות, מטפחת קק"ל כ-400,000 דונם של חורש טבעי. עצי היער תורמים לשימור הקרקע, למניעת סחף ולהגנה מפני אבק, רעש וחומרים מזהמים.
היערות יוצרים מיקרו-אקלים נוח ומוצל, מונעים תהליכי מדבור בשולי האזורים הצחיחים, ותורמים תרומה אקולוגית גלובלית להחלשת אפקט החממה באמצעות שחרור חמצן לאטמוספרה וקליטת דו-תחמוצת הפחמן.
בעבר ניטעו בישראל בעיקר עצי מחט, כמו אורן ירושלים וברוש מצוי. מיני עצים אלה מתפתחים במהירות ומסתפקים בקרקע דלה יחסית ובמעט מים. בשנים האחרונות השתנתה המגמה. היום ניטעים יערות מעורבים, עם מגוון עצי בר המאפיינים את הארץ, כמו אלה ואלון התבור.
במקומות רבים נוטעת קק"ל גם עצי בוסתן, שמפירותיהם נהנים המטיילים. מתוך דאגה לשימור נופי הארץ, מוגנים השטחים הפתוחים שברשות קק"ל מפיתוח בלתי מבוקר, בנייה ללא אישור, כריתת עצים והובלתם ללא רישיון ועוד. כמו-כן אנשי המקצוע בקק"ל מובילים מחקר יערני מתקדם בשיתוף פעולה עם טובי המומחים בתחום בישראל ובעולם. זאת במטרה להגן על הגנת היער מפני מזיקים ותופעות שונות המהווים סכנה לקיומו, לפתחו ולטפחו.