כמו כן, ערכו נציגי קק"ל ביום האחרון של הכנס אירוע צד בשיתוף המשרד להגנת הסביבה. באירוע השתתפו שבעה נציגים משלוש מדינות המתמודדות עם אתגרים דומים: אוסטרליה, קליפורניה שבארה"ב וישראל. אירוע הצד זכה להתעניינות רבה מצד מדינות רבות באפריקה ומדינות נוספות.
במהלך הכנס קיימה קק"ל גרמניה בבון מפגש לשיתוף פעולה דיפלומטי, בהשתתפות אנשי ציבור, דיפלומטים, נציגי המגזר הפרטי וארגונים לא-ממשלתיים.
את הערב הנחתה מנהלת מחלקת יחסים בינלאומיים וכנסים בקק"ל קארין בולטון, שסקרה בקצרה את תולדות קק"ל, וסיפרה על מאמציה לפתח קיימות בתחומי יערנות, משאבי מים, ניהול שטחים פתוחים, חינוך ומחקר ופיתוח חקלאי.
נשיאת קק"ל גרמניה שרה זינגר הדגישה בדבריה באירוע עד כמה חשוב להתמודד יחד עם האתגרים המצפים לאנושות: "אחת השליחויות של קק"ל היא שיתוף ידע עם מדינות שתושביהם מתמודדים עם תנאי סביבה קשים. אבל ידע בלבד לא יספיק, צריכים להיות חילופי תרבויות בין מדינות, כדי להכשיר את הדורות הבאים, ולכן אנחנו שמים דגש גדול על חינוך. האנושות ניצבת בפני אתגרים אקולוגיים חמורים, ואני מקווה שאירועים כמו זה שאנו מקיימים הערב, יסייע לגבור על מכשולים בעתיד".
הדוברת המרכזית באירוע היתה המזכירה המינהלית של האו"ם למאבק במדבור (UNCCD) מוניק ברבט, שאמרה כי "אסור לשכוח ש-20% מאוכלוסיית העולם חיה באזורים צחיחים. אוכלוסיית העולם גדלה כל הזמן, לכן דרוש עוד ועוד מזון, אבל האדמות ננטשות ונעזבות. אם הן לא ישוקמו, העולם לא יצליח לגדל מזון מספיק בעתיד".
עוד נשאו דברים באירוע מנהל החטיבה לגיוס משאבים בקק"ל שבירך את הקהל בשם יו"ר קק"ל העולמי דניאל עטר, נציג שגרירות ישראל בגרמניה אבי ניר-פלדקליין, מזכיר משרד הסביבה, הגנת הטבע, הבינוי והביטחון הגרעיני של גרמניה גונתר אדלר והשר לאיכות הסביבה ולפיתוח בר-קיימא בארגנטינה והרב סרחיו ברגמן.