בין התאריכים 3-2 בדצמבר 2020 צוין עשור לשריפת בכרמל, בה נספו 44 בני אדם ואלפים פונו מבתיהם. כ-25 אלף דונם חורש ויער עלו באש. האירוע התקיים כיוזמה משותפת של קרן קימת לישראל, רשות הטבע והגנים והרשות לכבאות והצלה לישראל.
ב-2 בדצמבר 2020 התקיים יום עיון מקוון אותו פתחו היערן הראשי ומנהל אגף הייעור בקק"ל ד"ר גלעד אוסטרובסקי, מנכ"ל רשות הטבע והגנים שאול גולדשטיין וראש מועצת דלית אל כרמל רפיק חלבי.
לאחר מכן התקיימו שלושה מושבים ובהם הרצאות מפי חוקרים ומדענים מישראל, שהציגו את תהליכי השיקום, המחקרים בתחום הצומח, הקרקע והתנהגות האש והשינויים הממשקיים והארגוניים שנערכו בעקבות השריפה הגדולה.
ביום העיון השתתפו 125 איש ממשרדי ממשלה וארגונים ירוקים, אנשי אקדמיה ומתעניינים מקרב הציבור הרחב.
ב-3 בדצמבר 2020 התקיים סיור בפארק הכרמל בהשתתפות כשמונים איש. בחלק הראשון של הסיור סיפרו אנשי רשות הטבע והגנים על ניהול הפארק בשנים שלאחר השריפה, על האירועים בחי בר וניסיונות ההצלה של מינים בסכנת הכחדה וכן התבצעה תצוגת תכלית של אמצעי כיבוי אש.
חלקו השני של הסיור נערך ב בחלקות המחקר של קק"ל ביער ניר עציון ובבוסתן היפה שפותח על ידי אנשי המקצוע באזור גליל מערבי בקק"ל על בסיס הטראסות הקדומות שנחשפו בשריפה.
הסיור זכה להצלחה רבה, והיה מרגש לראות את העבודות הנעשות בשטח מאז השריפה, את ההתחדשות הטבעית של היער ואת התשוקה של העושים במלאכה.
קק"ל מודה תודה לאנשי רשות הטבע והגנים והרשות לכבאות והצלה לישראל – שותפיה בארגון הסמינר והסיור.