מצפה שרת-בקוע
המקום הגבוה ביותר ביער המגינים הוא מצפה שרת-בקוע, המתנשא לגובה של 256 מטר.
בעבר שכן כאן קברו של שיח' מוסה. המזרחן והארכיאולוג קלרמון גנו דיווח בסוף המאה ה-19 על מבנה אבן קטן בעל כיפה, חרב למחצה, המיוחס לשייח מוסה א-טאלע (העולה). תושבי הסביבה סיפרו לגנו ששייח מוסה צפה בתנועות הצלבנים שלחמו במוסלמים בוואדי צראר (נחל שורק), והצלבנים הפתיעו אותו והרגוהו. ייתכן שמקורה של מסורת זו בקרב גזר (1177), שבו הנחילו הצלבנים מפלה לכוחות המוסלמים בפיקודו של צלאח א-דין.
במבצע נחשון, שבמהלכו נפרצה הדרך לירושלים במלחמת השחרור, השתלטו כוחות חטיבת גבעתי על הגבעה ועל הכפר דיר מוחיסין ששכן למרגלותיה וחלש על הדרך לירושלים. האתר מוקדש כיום לזכר ראש הממשלה השני של מדינת ישראל משה שרת. קורות חייו חקוקים על סלעי אבן, הערוכים במעגל שבמרכזו צומח עץ דקל.
מסלול אופניים
המסלול הסלול - מסלול רכיבה חד-סטרי לאופני כביש (סימון ירוק), שנסלל ביוזמה משותפת של קק"ל, איגוד רוכבי האופניים בישראל, משרד התחבורה ואנשי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. המסלול הוא רצועת אספלט ברוחב כ-4 מטרים, המאפשרת רכיבה בכיוון אחד. התוואי כולל שתי לולאות סגורות (לופים).
הרכיבה במסלול זה דורשת שליטה טובה באופניים.
דרכים לרכב 4X4
ממושב בקוע לעין ירד - דרך עפר מסומנת כחול. אורכה כ-8.5 ק"מ.
הקצה הדרומי של הדרך נמצא במעגל התנועה המוביל למושב בקוע. הדרך עולה צפונה, עוברת בצד אנדרטת משבר לתקווה, יורדת בצד יער פארק נטוע של עצי חרוב ומסתיימת בעין ירד.
מכפר בן נון לתל גזר - דרך עפר מסומנת אדום. אורכה כ-4 ק"מ.
כ-400 מטר מצפון לכפר בן נון (כביש 424) פונים מערבה בדרך המסומנת אדום. הדרך חולפת על פני חורשת חרובים ובמרחק כ-2 ק"מ מהכביש מגיעה לעין ירד. הדרך ממשיכה מערבה עוד כ-2 ק"מ לרחבת החניה של תל גזר. ניתן לצאת מהדרך מערבה אל רחוב הגפן שבכרמי יוסף.
עין ירד
המעיין נובע מתוך מבנה דמוי באר עגולה, למרגלותיו הדרומיים-מזרחיים של תל גזר, בצל עץ תאנה וגבעולי עבקנה שכיח. המעיין משמש אתר רבייה לבעלי חיים מקבוצת הדו-חיים ובהם טריטון הפסים.
גן לאומי תל גזר
תל גזר מזוהה עם העיר הקדומה החשובה גזר. בתל נמצאה כתובת עברית מהמאה ה-10 לפנה"ס, חקוקה על לוח גיר קטן. הכתובת בת שבע השורות היא מעין לוח שנה שרשומים בו החודשים בהתאם לעבודות החקלאות שנעשות בהן. הלוח המקורי שוכן כיום במוזיאון הארכיאולוגי באיסטנבול ובתל מוצג דגם מוגדל שלו.
אתרי התל העיקריים: מנהרה אלכסונית עמוקה, ששימשה מפעל המים של תל גזר; השער הכנעני ולידו שרידי מגדל שמירה ענק - שניהם מתקופת הברונזה התיכונה (מאות 18-16 לפנה"ס); שער שלמה מהתקופה הישראלית (מאה 9 לפנה"ס); במה ובה מצבות אבן מהתקופה הכנענית. במקום הגבוה בתל שכן בעבר מבנה המיוחס לשיח' מוחמד אל-ג'זארי, שהיה מקודש לתושבי הכפר אבו-שושה (כיום כרמי יוסף). ממקום הזה יש תצפית נפלאה לעבר מישור החוף.
יער המגינים כיער קהילתי
יער קהילתי הוא יצירה משותפת של שלושה גורמים: קק"ל, תושבי הקהילה והרשות המקומית. אנשי המקצוע של קק"ל מגשימים את חזון היער של הקהילה, תוך שמירה על ערכי הטבע והמורשת שביער. ביער הקהילתי, כמו ביערות קק"ל כולם, שמורה לכלל הציבור גישה חופשית ושימוש במתקנים ללא תשלום.
קהילת כרמי יוסף קיבלה על עצמה לסייע לקק"ל בטיפוחו של היער לרווחת הקהילה. התושבים ו"נאמני היער" מסייעים בשמירה על ניקיון היער, בפעולות הסברה ואף השתתפו בקורס כיבוי אש במטרה לתת "עזרה ראשונה" ליער בעת שרפה, עד להגעת כוחות הכיבוי המקצועיים.
למידע מפורט על היערות הקהילתיים שקק"ל הכשירה ברחבי הארץ