את סוף השבוע בילו המחנכים האורחים בירושלים, בסיורים המסמלים חיבור בין אתרי המורשת וההיסטוריה של העם היהודי, הר הזיתים , הכותל המערבי, הער העתיקה וגבעת התחמושת.
ביום שישי הגיעו משתתפי סמינר המחנכים לירושלים כדי לעשות בה את השבת. הם סיירו בעיר העתיקה ויצאו למסע בזמן שבמהלכו עברו 3,000 שנה לאחור.
מהר הזיתים תצפתו האורחים על נופי הסביבה ושמעו הסבר על קדושתה של העיר ליהדות, לנצרות ולאסלאם. בעיר דוד למדו על ההיסטוריה של ירושלים מתקופת דוד המלך ועד ימינו. בכותל המערבי כתבו תפילה אישית על פתק והטמינו אותו בין האבנים.
הסיור בירושלים היה גם מסע בעקבות לוחמי צה"ל שלחמו לשחרור ירושלים במלחמת ששת הימים, כבשו את חלקה המזרחי מידי הליגיון הירדני ואיחדו את העיר תחת ריבונות מדינת ישראל.
עם כניסת השבת לבשו חברי המשלחת לבן, מיהרו להדליק נרות וצעדו לבית הכנסת שבשכונת ימין משה, ולכותל הערבי הן כדי להתפלל הן להכיר את מנהגי המקום השבת באתר המקודש לעם היהודי.
בערב התקבצו כולם למפגש של "טיש", שכלל שירי שבת ושיתוף חוויות אישיות. מנהל חטיבת החינוך והקהילה של קק"ל שר שלום ג'רבי שהצטרף למשלחת בשבת הציג בפני המשתתפים קטעי מקורות מהתנ"ך ואת פרשת השבוע הקשורה גם היום למציאות האוניברסלית ולערך של בין אדם לחברו ובין אדם למקום.
בצאת השבת הגיעה המשלחת לגבעת התחמושת בירושלים, כדי להבין מהי הרוח הישראלית המושתתת על אומץ ונחישות. בסיוע ידידיה בעולם, ביניהם באוסטרליה, מפתחת קק"ל את אתר המורשת שמנציח את המערכה על ירושלים במלחמת ששת הימים ושהפך לסמל לגבורתם ונחישותם של לוחמי צה"ל.
גבעת התחמושת נכבשה בלחימה בתעלות ובבונקרים בקרב עקוב מדם שבו נפלו 36 צנחנים ישראלים.
המחנכים האוסטרלים צעדו לאורך התעלות והבונקרים ופסעו בין שרידי המשוריינים והטנקים. במוזיאון למדו על שחרור ירושלים במלחמת ששת הימים שחזור דרך האירועים ההיסטוריים של התקופה, צפייה בסרטים המתארים את הקרבות לשחרור ירושלים והקשבה לסיפוריהם האישיים של הלוחמים, שעם זכרם התייחדו מול קיר ההנצחה.
המחנכים פגשו את חבר הנהלת אתר גבעת התחמושת אלון ולד, שאביו רמי ולד נפל בקרב במקום כשאלון היה בן פחות משנה. ולד אמר לאורחים כי, "גבורה, נחישות ונאמנות אינם ערכים השייכים רק ללוחמים, אלא לכלל בני האדם, וגם לכם ולתלמידיכם. כדי להיות גיבורים אין צורך במלחמה. האמינו בעצמכם ותוכלו לעשות היסטוריה".
סטפני לוי מבית הספר כרמל בפרת' התרגשה במיוחד מסיפורו האישי ואמרה כי, "מטרתי היא להעביר לתלמידים בדיוק את המסר שאלון מעביר, לדבר עם הילדים דרך הנשמה ולתת לכל אחד מהם הרגשה שיש לו יכולת לעשות משהו מדהים. זוהי הלמידה האמיתית".
השליח החינוכי של קק"ל באוסטרליה יגאל ניסל סיכם את המפגש: "המעבר מעצב לשמחה מוכר היטב לחברה הישראלית. זהו בעצם זה סוד ההצלחה שלנו – תמיד להסתכל קדימה". בכך ניתן האות למעגלי שירה וריקודים, כולל ריקודי פולקלור ישראליים, שחתמו את הערב המרגש.