יער הכ"ח, שקק"ל החלה בנטיעתו במחצית השנייה של שנות ה-50 של המאה ה-20, נועד לשימור כשטח ירוק פתוח בתכנית המתאר הארצית ליער ולייעור (תמ"א 22). היער ניטע לזכר חללי חטיבת אלכסנדרוני שנפלו בהגנה על המקום במלחמת השחרור ונקרא על שמם.
קק"ל, בשיתוף עם עיריית אלעד והמועצה האזורית חבל מודיעין, מבצעת ביער קולה פעילות על פי עקרונות היער הקהילתי שעיקרם שיתוף הקהילה ומוסדותיה בחיי היער. יער אלעד, המשתרע על פני כ-3,000 דונם ועוטף את העיר אלעד כפרסה מדרום, ממזרח ומצפון, הוא יער קהילתי המהווה חלק מיער הכ"ח.
גאוגראפיה
יער הכ"ח נטוע במדרונות המערביים של השומרון, הנושקים למישור החוף – אזור הידוע בכינויו "הדום השומרון". שיאי הגבעות כאן מתנשאים עד כ-200 מטר מעל פני הים. הסלעים שנחשפים בתחום היער הם בעיקר סלעי גיר ודולומיט קשים. הערוץ המרכזי המנקז את האזור הוא נחל מזור, מיובלי הירקון.
שני שבילי טיול חשובים חוצים את יער הכ"ח. אחד מהם הוא "שביל ישראל", החוצה את הארץ לאורכה; השני הוא שביל האופניים מים אל י-ם, שביל רכיבה המקשר את תל אביב עם ירושלים.
חבל הארץ שבו שוכנת אלעד הוא נחלתו ההיסטורית של שבט אפרים. העיר אלעד, שנוסדה בשנת 1998, קרויה על שמו של אחד מבני השבט, שנזכר בתנ"ך: "ובני אפרים... וזבד בנו ושותלח בנו ועזר ואלעד..." (דברי הימים א, ז 20-21). בשנת 2014 מנתה אוכלוסיית העיר כ-42,000 תושבים, המקפידים על אורח חיים דתי.
קק"ל נטעה ביער קולה עצי יער וחורש, שילטה דרכים ושבילי הליכה והכשירה חניונים לפיקניק לרווחת הציבור.