הפעילות התקיימה במסגרת שיתוף הפעולה בין קק"ל וארגונים נוספים עם נפש בנפש, לטובת קליטה מוצלחת של העולים החדשים והוותיקים מארה"ב, קנדה ובריטניה.
בין העולים משתתפי הסיור היה ג'ייקוב שיינסקי בן ה-26, שעלה לפני חודשיים מדרום קרוליינה בארה"ב עם בתו אליה בת ה-8. בארה"ב הוא עבד עבור תכניות מסע ותגלית, עד שהחליט שהגיע הזמן לעלות לישראל בעצמו. לדבריו, "ביקשתי למצוא התחלה חדשה וחיבור לשורשים שלי. אני אוהב את ישראל, היא יפיפייה, האנשים מלאים רצון לעזור ואני מרגיש פה בבית".
העולים בתמונה קבוצתית ביער חניתה. צילום: יואב דביר
יועצת העלייה בארגון "נפש בנפש רוני גילברט סיפרה על פעילות הארגון: "אנחנו מלווים את העולים משלב ההתלבטות האם לעלות לישראל, ובמשך מספר שנים לאחר עלייתם. האירועים שאנו מקיימים, כמו הטיול הזה, חשובים מאוד כי הם מאפשרים ליצור קהילה תומכת ולחבר את העולים אל הארץ".
נפש בנפש הוא ארגון שפועל לעליית יהודים מארה”ב, קנדה ובריטניה. יותר מ-50,000 עולים הגיעו לישראל במסגרת זו מאז הקמת הארגון ב-2002. קק"ל ו-JNF שותפים בפעילות, לצד ארגונים נוספים. הארגון מסייע בהסרת מכשולים כלכליים, מקצועיים, לוגיסטיים וחברתיים, שעִמם מתמודדים העולים. בין היתר עוזרים אנשי הארגון בקיום קשר עם משרדי הממשלה, תעסוקה, השכלה, תמיכה בחיילים בודדים וסיוע למבקשים להתיישב בנגב ובגליל.
הטיול היומי החל ביער חניתה, שמשתרע על פני כ-2,300 דונם במורדות הרי הגליל המערבי. קק"ל רכשה את אדמות האזור שעליהן הוקם הישוב חניתה במבצע "חומה ומגדל" ב-1938. סביב הישוב נטעה קק"ל את היער, המשתרע מחניתה ועד לעיירה שלומי. בחלקו העליון של היער ניצב אתר חומה ומגדל משוחזר וחניון נגיש שקק"ל פיתחה. בנקודה זו נאספו חברי הקבוצה לארוחת בוקר במזג אוויר נפלא ונוף מרהיב.
מדריך קק"ל אמיתי ויינברגר הסביר למטיילים על פעילות קק"ל ברכישת קרקעות לפני קום המדינה, בייעור הארץ ובפיתוח התיישבות, חקלאות ומקורות מים.
יצחק שפרס שליווה את המטיילים מטעם ארגון "נפש בנפש", עלה בעצמו לישראל לפני כשלוש שנים עם רעייתו מישל וארבעת ילדיהם. כיום הוא מסייע לעולים חדשים להתאקלם בארץ. לדבריו, "הטיול שלנו היום הוא הזדמנות מצוינת להכיר זה את זה, ליהנות מיופייה של הארץ וללמוד על ההיסטוריה שלה".
ג'ורג' אריה גורל הגיע לישראל בשנת 1967 כדי להתנדב בצה"ל. במלחמת ששת הימים הוא לחם כטנקיסט ברמת הגולן ובתעלת סואץ. שנים רבות לאחר מכן חי בלונדון, ולאחר שהוא ורעייתו קרוליין פרשו מעבודתם, הם החליטו לעלות לישראל. שלושת ילדיהם וחמשת נכדיהם נשארו באנגליה.
"קשה להיות רחוקים מהמשפחה, אבל הילדים באים לבקר ואנחנו נוסעים אליהם", אמרה קרוליין. "הכי חשוב שאנחנו מרגישים פה בבית", הדגיש ג'ורג'.
צופים בנוף המרהיב סביב מערת קשת. צילום: יואב דביר
הטיול נמשך בביקור במערת קשת – אטרקציה גיאולוגית ברכס הצפוני של נחל בצת. אמתי המדריך נתן סקירה אזורית והסביר שהמערה נוצרה בזמנים שעוד היה ים באזור זה, וסלע הגיר נשחק על ידי המים והרוח. המצוק שנוצר מוכר כאתר טיפוס בינלאומי.
צ'רלס גולדמן, שחזר לישראל לפני כשנתיים וחצי, אחרי שעזב אותה בצעירותו, לפני כשלושים שנה, והתגורר מאז באנגליה ובקפריסין, סיפר כי "התגעגעתי לישראל כל השנים הללו. נחמד לצאת יחד לטייל ולהכיר חברים חדשים".
לדברי מרדכי בושין שעלה מיוסטון טקסס לפני כארבעה חודשים "ציונות היא הסיבה העיקרית לכך שרציתי לחיות בישראל". שלושת ילדיו עלו לפניו, ואחד מהם משרת כיום בצה"ל. בושים הוסיף ואמר: "אני רואה בישראל את מרכז הווייתי. קשה ללמוד את השפה, אבל כל השאר בא בקלות".
לכתבות נוספות בחדשות קק"ל