עזרא רבינס, ראש המועצה המקומית ערבה, נזכר שבתחילת 1974 הוא עבד בעין חצבה בתקופה שכמעט לא הייתה חקלאות באזור: "אני נרגש לראות את כולם כאן היום. זהו היום הפתוח העשרים ואחד שאנו מקיימים במו"פ, ולמעלה מ- 30,000 איש הגיעו לראות את הפיתוחים החקלאיים שהערבה מתגאה בהם. כל חקלאי ישראל נפגשים כאן, ובשנת 2015, אנו מתכננים לקיים תערוכה בינלאומית. השנה אנו מקיימים את כנס הערבה הראשון לחקלאות והתיישבות, שיאפשר הצצה לאתגרים החקלאיים ודיאלוג בין החקלאים לבין מקבלי ההחלטות במדינה.
"כ-3,220 איש חיים היום בערבה, ואנשים חדשים מצטרפים אלינו כל הזמן. אני רוצה להודות לכל משרדי הממשלה שתומכים בנו, ובמיוחד תודה ענקית לקק"ל. התקשרתי לקק"ל להודות להם באופן אישי, הם מעורבים בכל מה שקורה כאן – תשתיות, תיירות, מחקר ופיתוח – בקיצור, הכל. קק"ל היא השותפה הבכירה שלנו ואני לא יודע מה היינו עושים בלעדיה."
דב ליטבינוף, ראש מועצת תמר: "השנה האחרונה הייתה שנה של עשייה רבה במועצה אזורית תמר. בפעם הראשונה מזה עשור, אנשים חדשים עברו לקיבוץ עין גדי, ואנו בונים שכונה חדשה עבור חוקרים שיעבדו במו"פ. השנה גם שינינו את התדמית של ים המלח, שהיה אחד מעשרה המתמודדים האחרונים בתחרות הבינלאומית לבחירת שבעת פלאי הטבע החדשים.
"אני רוצה להודות לקק"ל על העזרה בהקמת 'היכל התרבות של הטבע' במצדה, שם, 85,000 איש נהנו משלוש אופרות שהועלו בשלוש השנים האחרונות. הערבה היא איזור עם תנאי אקלים קיצוניים גם בחורף וגם בקיץ, ועד שלשום בלילה לא ידענו אם נצליח לקיים את יום הפתוח, כי כביש ים המלח היה סגור."
המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום ציין שכאשר חצו בני ישראל את ים סוף, הם הגיעו ליטבתה, "ואז התקדמו צפונה דרך הערבה. ממשלת ישראל החליטה על קו רכבת מבאר שבע לאילת, צעד שיצמצם את המרחק בין הערבה לבין המרכז. לאחרונה, שכנענו את שר התחבורה להמליץ להכשיר את נבטים כשדה תעופה בינלאומי, דבר שישנה דרמטית את כל האזור. נדהמתי ושמחתי לראות את רוח היצירה והחדשנות במו"פ. יחד עם קק"ל ושאר המשרדים, נעשה כאן מהפכה."
שרת החקלאות אורית נוקד אמרה שהיא מרגישה כאן בבית, בין שותפים לדרך. "הייתי כאן בשנה שעברה יום אחרי ההשבעה שלי בכנסת. התפללתי אז לגשם, כי השנה הייתה שנת בצורת. תודה לאל, השנה הנוכחית התחילה ברגל ימין מבחינת הגשמים. המו"פ המרשים הזה, שהוא מהמתקדמים בעולם, הוא המקום האידיאלי לכנס הערבה. התחרות הבינלאומית מחייבת את חקלאי הערבה לסטנדרט גבוה והמו"פ הוא הדרך ליישם את החזון הזה. יש כאן גם פרויקטים מיוחדים. למשל, לפנות 8,000 דונם של שדות מוקשים ולהסב אותם לחקלאות. אני רוצה בהזדמנות זו להודות לקק"ל, שלוקחת חלק מרכזי בתהליך הזה."
נוקד הוסיפה כי "התיישבות והחקלאות הולכים יחד, והכפר מסמל את הקשר בין האדם לאדמתו. הכפר תופס מקום יותר ויותר משמעותי בחיי האנשים, ויש תהליך של חזרת הבנים לקיבוצים ולמושבים. יש בערבה פוטנציאל וקסם שעוד לא התחברו מספיק ללב הקונסנזוס הישראלי. חזון משרד החקלאות קשור לחזון שלנו כעם וכמדינה, והוא להיות אור לעמים, ובערבה מיישמים את החזון הזה הלכה למעשה."