1. שימור או יצירה של של נוף רצוי
ביער ובחורש שגדל בתוך היער, הרעייה משנה במידה ניכרת את נוף הצומח. היא פותחת את הצומח הסבוך, מסירה ענפים נמוכים, מעניקה לשיחים גבוהים צורה של עץ על גזע או גזעים ושומרת על "קו רעייה" שמקלה על התנועה ביער.
2. שימור משאבי טבע, יער ותרבות
רוב משאבי הטבע ביערות ישראל היום היו קיימים במשך דורות תחת רעייה של עדרים מסורתיים מעורבים, לעתים בעוצמות רעייה חזקות. לכן, רעייה מתוכננת להבטיח שימור על משאבים אלה אינה משימה קשה. הרחבת יעדי היער לכלול שימור אתרי מורשת, טרסות עתיקות, שרידים ארכיאולוגיים מעניינים, בתי גידול מיוחדים, חברות צומח יחודיים יכולה לעתים לחייב נקיטת אמצעי הגנה מיוחדים. על היערן המופקד על ניהול היער, להיות מודע לערכים הרגישים לרעייה ביער ולדאוג לשמירתם במידה והם עלולים להיפגע מרעייה.
3. שימור מגוון צומח ובתי גידול
המגוון הביולוגי ביערות אורן וברוש צפופים אינו גבוה במיוחד אבל לעתים ישנם ריכוז פריחה מרהיבים של רקפות וכלניות ומינים אחרים. בד"כ הרעייה מגדילה את המגוון הביולוגי ומעודדת צמיחה של גאופיטים כי הם אינם מועדפים ע"י הרעייה שמקטינה את כמות העשבייה צפופה שמתחרה עם הגיאופיטים הפרחוניים. לעתים, כמו יערות עם כרים רצופים של רקפות, אין שם הרבה מרעה ורצוי שלא תהיה שם רעייה.