מאמרים בנושא צפרות

אחת ההחלטות האסטרטגיות שקק"ל קיבלה בשנים האחרונות, היא להיות אחד הגורמים המובילים בתחום הצפרות בישראל. זה הזמן לעוף גבוה ולקרוא על מחקרים מרחיבי דעת בנושא ציפורים, צפרות, טבע ומה שביניהם

בז מצוי, חוחית וצב יבשה נפגשים במרכז האקלום שבאגמון החולה (נובמבר 2024)

ואם הכותרת הזו נשמעת כמו התחלה של סיפור – אתם בהחלט צודקים. והסיפור הזה עושה "צדק זואולוגי" עם בזים, חוחיות וצבי יבשה, שהיו המטופלים העיקריים במרכז האקלום בשנת 2023. זהו סיפורו של המקום שנחשב כ"מודד הדופק" למצב חיות הבר בעמק החולה. ויש גם נתונים מעניינים על הסיבות ל"אשפוזים" – מירי ועד דריסה.

כתבה מאת: יחידת המדען הראשי

המקל, הגזר והלייזר: טכנולוגיה מתקדמת ובינה מלאכותית מתגייסות להרחיק עגורים בעמק החולה (נובמבר 2024)

העגור הוא אמנם אחד מכוכבי הנדידה האהובים על מטיילים וחובבי צפרות, אבל מדי חורף גורמים העגורים לנזקי חקלאות קשים בעמק החולה. בהתחלה הרחיקו אותם בשיטת "המקל והגזר", אבל כעת, שיחת היום בעמק היא קרני לייזר, בינה מלאכותית ומצלמות מתקדמות. אז כיצד זה קורה בפועל - ואיך כולם מרוויחים מהעניין (כולל העגורים)?

כתבה מאת: יחידת המדען הראשי

האכלת שקנאים: קול קורא לנדוד למצפור ויקר (נובמבר 2024)

מדי סתיו, מתחדש פרויקט האכלת השקנאים במצפור ויקר שבמאגר משמר השרון. אז למה בכלל להאכיל אותם? וגם: כמה עובדות מפתיעות על העוף הגדול ביותר שנודד בשמי ישראל.

כתבה מאת: יחידת המדען הראשי

מצייצים ולא בטוויטר: על חוגי הצפרות של "כנפי קק״ל" (יולי 2022)

אם יש לכם ציפור קטנה בלב ואהבה גדולה לטבע, חוגי הצפרות של "כנפי קק״ל" מציעים לילדים ולמבוגרים מגע עם החוץ שיעיף אתכם אל השמיים. מאנטומיה של ציפורים ועד לזיהוי הזמרה המיוחדת לכל מין – החוג הזה יגרום לכם לפרוש כנפיים אל עולמן של חיות מופלאות, המהוות השראה לכולנו.

כתבה מאת: ירון צ'רקה, הצפר הראשי של קק"ל

לא מדע בדיוני: מה הקשר בין להקות עגורים באגמון החולה לקרני לייזר? (יוני 2022)

מי ש״קק״ל״ מתקשרת לו עם קופסת תרומות כחולה מפח, שבשנות השישים נמצאה בכל בית, כדאי שיחליף דיסקט: בפתח המאה ה-21, קק״ל היא ארגון שמשתמש בחזית הטכנולוגיה כדי לשמור על כל מה שירוק, כחול וחום. המקרה של העגורים הנודדים ואגמון החולה הוא דוגמה מאלפת לכך.

כתבה מאת: ירון צ'רקה, צפר קק"ל