בין מטרותיו המרכזיות של ארגון נשות הדסה הדסה היו הסיוע ליישוב בארץ ישראל בתחומי הרפואה והחינוך. הנרייטה סאלד הייתה מיוזמות הארגון ואף עמדה בראשותו.
בתיקי קק"ל הנמצאים בארכיון הציוני ניתן למצוא את החוברת "חלקה של הדסה בקרן הקימת לישראל" (Hadassah's Share in the Jewish National Fund). מחוברת זו, אשר נכתבה בינואר 1935, ניתן ללמוד על שיתוף הפעולה שנעשה בין ארגון הדסה לבין קרן קימת לישראל במהלך העשור הרביעי של המאה העשרים.
נשות הדסה האמינו כי יש להן תפקיד בגאולת אדמות ארץ ישראל, ולכן עבדו יד ביד עם קק"ל. כך, למשל, סייע הארגון בינואר 1935 במתן חסות לרכישת אדמות באזור מפרץ חיפה ועמק זבולון. נשות הדסה אף תרמו את חלקן במפעל הייעור של קק"ל, בין השאר, כאשר לקחו על עצמן לסייע בגיוס התרומות לנטיעת אלפי עצים ביער קרית ענבים שליד ירושלים. יער זה היווה מוקד חשוב עבורן, שכן רבים ממבקריו היו מטופלים שעברו תהליכי החלמה. הקמתו של בית החולים האוניברסיטאי הדסה שבהר הצופים נעשתה אף היא כחלק משיתוף פעולה בין הארגונים, כאשר בית החולים הוקם בשטח אשר היה שייך לקק"ל.
לפניכם כמה פריטים מתיק "עלון הדסה" שנמצא בתיקי קק"ל בארכיון הציוני המרכזי. כל המסמכים לקוחים מתוך תיק "עלון הדסה" (מספר KKL5/6218) מהשנים 1933-1935, שנמצא בתיקי קק"ל בארכיון הציוני המרכזי.