לאחר שהתקבלו לסמינר בברכות חמות, פנו המשתתפים לטקס נטיעות לכבוד בתי הספר שלהם. משם המשיכו לכפר נהר הירדן כדי להכיר את הפעילויות למען ילדים עם מחלות קשות ומוגבלות פיזית, ולהתוודע לערכות החינוכיות של קק"ל.
טקס פתיחת הסמינר נערך במרכז השדה והיער של קק"ל בפארק ז'בוטינסקי בשוני. האתר ההיסטורי שגשג כבר בתקופה הרומית, בהמשך שימש כבסיס להתיישבות חלוצית והיום מתקיימת בו פעילות מחנאות וחיבור חינוכי של בין בני נוער מישראל ומהתפוצות, אשר מחזקים דרכה את זיקתם לארץ ולנופיה, לומדים על תולדות המקום ומסיירים בסביבה.
השליח החינוכי של קק"ל באוסטרליה יגאל ניסל אמר למחנכים האורחים כי "ישראל היא נס. המדינה הוקמה בזכות חזון, ואין לי ספק שבמהלך הימים הקרובים תחזו בשפע של דברים חדשים ומעוררי השראה שהתפתחו מהחזון והצעידו את ישראל להישגים בינלאומיים".
עבור רבים מחברי המשלחת זהו הביקור הראשון בישראל, והם הגיבו בהתרגשות רבה למפגש עם המדינה ותושביה באופן בלתי אמצעי.
קק"ל פעילה בתחומים רבים: מהתיישבות, חקלאות ומים ועד פיתוח חברתי וחינוך. אבל עבור רבים היא מזוהה בראש ובראשונה עם נטיעת עצים כסמל לחיבור לארץ ולהשארת חותם אקולוגי. כל אחד מהמורים משתתפי הסמינר נטע במו ידיו כהוקרה לבית ספרו שבאוסטרליה ובניו זילנד.
בסיום הנטיעות המשיכה המשלחת לכפר נהר הירדן, כדי להכיר את הפעילויות למען ילדים עם מחלות קשות ומוגבלויות פיזיות. JNF אוסטרליה תמכה בהקמת גן רב-חושי מדעי במקום, במטרה לאפשר לילדים להרגיש את הטבע וללמוד באמצעות החושים על העולם הסובב אותם.
מנהל הכפר יקיר שטרנין הוביל את הסיור במקום וסיפר לאורחיו על המחנה המיוחד, המאפשר לילדים בני כל הדתות ליהנות מפעילות נופש בחיק הטבע. לדבריו, " אנחנו שואפים תמיד לראות את הילדים שמאחורי המחלה. ההצלחות הקטנות שהם חווים כאן מלמדות אותם להאמין בעצמם".
סגן מנהל בית הספר לחינוך מיוחד הת'רווד שבמלבורן ברהאם מוריס גילה עניין מיוחד בביקור בכפר ואמר כי, "המקום הזה מעניק לילדים הזדמנות לעשות מה שכל ילד אחר עושה". מוריס ביקר מספר פעמים בעבר בישראל, אבל לדבריו, "מסע חינוכי עם קק"ל מלמד דברים שלא ידעתי על הארץ, וכשהוא מתקיים בחברת מורים החוויה לגמרי אחרת ומאפשרת לפתח קשרים חדשים ושותפויות".
בכפר התנסו המורים בפעילות חינוכית באמצעות ערכות תוכן שפותחו על ידי מחלקת חינוך חו"ל בחטיבה לחינוך וקהילה של קק"ל, במטרה לחזק את הקשר של תלמידי התפוצות לישראל. דרך משחקים וחידונים שהוצגו על גבי מפת ענק של ישראל הכירו המורים את הארץ ואת המסלול שהם עתידים לעבור בה.
יומו הראשון של הסמינר, שחל ב-31 בדצמבר 2019, הסתיים בצפת, בהרמת כוסית לכבוד השנה האזרחית החדשה, מלווה בהתרגשות גדולה, בתקווה ובאיחולים להמשך הקשר עם ישראל בעתיד לבוא.