במחצית המאה ה-20 לערך התקיים "מפעל ימי ההולדת" של קק"ל, ובמסגרתו הוענקה תמונתו של ביאליק כשי לילדים שנולדו בחודש תמוז. הענקת התמונה הייתה חלק ממפעל רחב יותר שבו היו מוזמנים ילדי ישראל לבקר בבית קק"ל, כל אחד בחודש שבו חגג את יום הולדתו. קק"ל הקצתה לשם כך חדר מיוחד שבו ניתן הסבר על פעולותיה "במטרה לעודד את מחשבתו של הילד ולגרום לו להיות פעיל בענייני קק"ל בביתו ובבית ספרו". [מתוך מסמך שנכתב ככל הנראה בתחילת שנות ה-40, שכותרתו "הפעולה של ימי ההולדת לפי הסדר בת"א", תיק "קרן קימת לישראל. הלשכה הראשית, ירושלים. דפי הסבר על "מפעל ימי הולדת" ואגרות ברכה לתלמידים עם יצירות של ביאליק ואחרים" (מספר DD1\6475)].
כדוגמא לשי מסוג זה ניתן למצוא בארכיון הציוני "מזכרת ליום הולדת" שבה תמונתו של ביאליק לצד שיר שכתב:
"ילדי ישראל... / יתנכם אלהים רבבות רבבות / כצמח השדה וכפרחי הבר, / ונזרעתם בארץ, והשרשתם בה / ודבקתם באדמתה... / והיה כאשר תגדלו, / ועבדתם את ארצכם ואת עמכם / בידים אמונות ובלב טהור... / והייתם כֻּלכם ששון להוריכם / ותפארת לארצכם. / אמן ואמן!" [מזכרת ליום הולדת מתוך תיק "קרן קימת לישראל. הלשכה הראשית, ירושלים. דפי הסבר על "מפעל ימי הולדת" ואגרות ברכה לתלמידים עם יצירות של ביאליק ואחרים" (מספר DD1\6475)].
בשנות ה-40 וה-50 של המאה ה-20 נהגה קק"ל לציין יחד את את יום פטירתם של חיים נחמן ביאליק ושל בנימין זאב הרצל, שכן ביאליק נפטר ב-4ביולי, והרצל נפטר שלושים שנה קודם לכן ב-3 ביולי. במסמכי קק"ל שבארכיון הציוני ניתן למצוא תיעוד מגוון הנוגע לציון פטירתם של השניים. כך למשל קק"ל ערכה ערב זיכרון לביאליק והרצל בבית "הבימה" ב-5 ביולי 1950 (כ' תמוז תש"י), ושנה לאחר מכן, הקדישה לזכרם את מפעל הייעור שהתקיים ב-25-24 ביולי 1951. קק"ל הפיצה סימניות עם תמונות של ביאליק והרצל, ובמכתב שיצא ביוני 1951 מהוועד הארצי שלה קק"ל אל ועדי קק"ל המקומיים לכבוד האירוע נאמר כי "בוודאי תעשו את כל האפשר...שהסימנית לזכר הרצל וביאליק תתנוסס על בגדי כל בימי הזיכרון..." [מתוך תיק " ארץ ישראל, מפעלים. מעטפות" (מספר KKL5/17741) שנמצא בתיקי קק"ל בארכיון הציוני המרכזי, מהשנים 1949-1951].
לפירוט נוסף בנוגע לציון יום פטירתו של הרצל