ביום הולדתו ה-50 של איינשטיין החליטה קק"ל לנטוע יער על שמו, באזור שבין קרית ענבים למעלה החמישה. נטיעת היער החלה בשנת 1930, ובמכתב אותו כתב בשעתו איינשטיין לקק"ל נאמר כי "האוצר הלאומי האמיתי של כל עם הוא הקרקע. הרבה מתנות קיבלתי במלאות לי 50 שנה, אך סיפוק מיוחד הביאו לי המפעלים על שמי בארץ ישראל, אשר יוצרים אדמה חדשה וחיים חדשים".
בטקס חנוכת היער הסביר יו"ר קק"ל דאז מנחם אוסישקין, כי "החגיגה נערכת בצניעות יתרה, בשל המצב השורר בישוב ובתנועה הציונית אשר אינו מרשה לחוג את חגינו ברוב פאר והדר".
עם פטירתו של איינשטיין, בשנת 1955, ולמרות רעיונות שונים להנצחת שמו, החליטה קק"ל להרחיב את היער הנקרא על שמו. הסיבה לכך, כפי שנמצא במסמכי קק"ל הנמצאים בארכיון הציוני, היא כי לפי מכתבו של איינשטיין "הדבר גרם לו סיפוק מיוחד, שכן הוא שאף לפריחתה ולשגשוגה של ארצנו".
בחוברת בשפה הגרמנית בתיקי קק"ל שבארכיון הציוני המרכזי ניתן לקרוא, בין השאר, על אודות הסיבות מאחורי נטיעת היער, תהליכי ההתרמה לשם נטיעתו, והיבטים נוספים של נטיעת יערות בארץ ישראל.
לפניכם כמה פריטים מתוך תיק "יער איינשטיין כללי" (מספר KKL5/20762) מהשנים 1955-1953, שנמצא בתיקי קק"ל בארכיון הציוני המרכזי.