שולחן קק"ל

הפעם נספר לכם על אחד המוכרים שבסמלי קק"ל – שולחן קק"ל.

אין ישראלי שלא ישב לפחות פעם אחת על ספסל של שולחן קק"ל. טיול שנתי, פיקניק בסוף שבוע, אתנחתא בדרך לכאן, עצירה בחזור משם. אם תנסו להיזכר, אנחנו בטוחים שתוכלו למצוא אירוע אחד לפחות שמתחיל במילים "ישבנו ליד שולחן קק"ל ו..."

פיקניק של שבת ויום חול, דייט אוהבים, יום הולדת ראשון לנכדה, הרהורים על משמעות החיים - כן, ספסל קק"ל, מעצם הימצאותו בטבע, תפוצתו האדירה ונוחותו, מזמן אליו אנשים. ועם האנשים, באים הסיפורים.
אבל איך הוא "נולד"? מה אתם ב-א-מ-ת יודעים עליו?

ליקטנו עבורכם בעזרתו האדיבה של דני כהן, מנהל מחלקת ארגון ולוגיסטיקה בקק"ל מספר דברים שכנראה לא ידעתם על שולחן קק"ל האהוב:

    1. שולחן קק"ל הראשון נוצר כבר בשנות ה-50 של המאה הקודמת. מי שתכנן ועיצב את דמותו, היה יעקוב עדן ז״ל. הוא נבנה במנסרת קק"ל מעץ אורן מקומי, ולפני הצבתו, עבר עיבוד של חיטוי וצביעה. ברבות השנים צמחו מגוון דגמים נוספים כמו שולחנות מונגשים, שולחנות שעשויים מתכת ועוד, אך בפועל, הדגם המקורי הוכח כטוב ביותר והוא זה שמיוצר בכמויות הגדולות ביותר
    2. כל שולחנות קק"ל מיוצרים תמיד מעץ אורן מקומי שגדל בארץ
    3. ברחבי יערות קק"ל מוצבים כ- 4450 שולחנות; יש מקום לכולכם!
    4. "אורך חיים" של שולחן דגם קק"ל הוא כ-15 שנה
    5. השולחנות הראשונים הוצבו ביערות מרכזיים גדולים כמו יער ירושלים ויער בירייה
    6. אם בכל זאת אתם רוצים לבקר ולראות את השולחן הכי עתיק בארץ, הוא נמצא ביער לח"י
    7. קצב הייצור של שולחן קק"ל: שני עובדים בונים 5 ספסלים ליום
    8. משקלו של שולחן קק"ל הוא 50 קילו
    9. אם שאלתם את עצמכם, מדוע השולחנות מקובעים לאדמה, הרי שהסיבה העיקרית היא בטיחות ומניעת התהפכות חלילה. סיבה שניה היא כמובן גניבות, אך ודאי תשמחו לדעת כי זה קורה מעט מאד!


שולחנות קק"ל כל כך מוצלחים והוכיחו במשך עשרות שנים כמה הם פרקטיים, עמידים וקלים לתחזוקה וגאוניים בפשטותם. זו הסיבה שקק"ל מוצפת כל הזמן בבקשות מכל רחבי הארץ לרכישה של שולחנות ממנסרות קק"ל ובמיוחד לשולחן דגם קק"ל. דעו, כי יש המון חברות עץ ונגרים פרטיים שמפרסמים למכירה "שולחנות קק"ל" אך יש לדעת שלאלו אין קשר לקק"ל ואלו אינם עומדים לא באיכות החומר ולא ברמת הייצור שלנו!

ואם תרצו לחזות במו עיניכם בדגם הראשון של שולחן קק"ל, תוכלו לבקר במנסרת אשתאול, שם ניצב לו אחד כזה בגאון, כחלק מדוגמאות שנאספו לאורך השנים.