מרטין בובר, מהפילוסופים החשובים של המאה ה-20, נולד ב-8 בפברואר 1878, ה' באדר תרל"ח בוינה, אוסטריה, ונפטר ב-13 ביוני 1965, י"ג בסיוון תשכ"ח בירושלים. כחוקר תרבות ושפה בובר אסף וערך מעשיות חסידים לעת המודרנית ואף תרגם את התנ"ך לגרמנית.
מ-1930 הוא כיהן כפרופסור באוניברסיטת פרנקפורט, אך עם עלייתו של היטלר לשלטון עזב בובר את תפקידו לאות מחאה. בשנת 1938 הוא עזב את גרמניה ועלה לארץ ישראל, כאן שימש כפרופסור לאנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית.כיום בובר מפורסם בעיקר הודות לספרו "אני ואתה". הספר עוסק בטבע היחסים שבין האדם לעולם, לקהילה ולאלוהים. עם זאת, בובר היה גם פעיל ציוני פורה אשר לאורך חייו לקח חלק פעיל תנועה הציונית. בעשייתו הציונית ניתן לציין את פועלו כעורך עיתון Die Welt והשתתפותו בהקמת מפלגת "איחוד" הציונית.
לכבוד יום הולדתו ה-85 של מרטין בובר, הסניף של הקרן הקיימת בשוויץ יזם מגבית למטרת שתילת יער על שמו של הפילוסוף הנודע בארץ ישראל. המגבית זכתה להצלחה מרשימה בקרב יהודים ולא יהודים כאחד ובמהרה נאספו תרומות מספיקות לשתילת יער בן 4,000 עצים. היער היה מיועד להינטע בהרי ירושלים אך בעקבות בקשתו של בובר שונה מיקום היער. בובר ביקש כי היער יינטע בקיבוץ הזורע, אשר מקימיו הסוציאליסטים היו תלמידיו הרוחניים של מרטין בובר.
מצבו הבריאותי של בובר לא השתפר ולבסוף נפטר ב13 ביוני, 1965 בלי שזכה לחנוך את היער על שמו. במקום הוצב שלט לשם "מרדכי מרטין בובר"- בלי כיוניים ובשילוב של עברו היהודי והלועזי, השלט מביע את אמונתו של בובר באוטנטיות ופשטות.
היער והשלט נשארו במקומם עד שבשנת 2005 נכללו במסגרת פרויקט שיקום שלטים שערכה קק"ל. במסגרת הפרויקט, השלט שוקם והועבר למרכז הוקרה של קק"ל בפארק מנשה. כיום ניתן לבקר את השלט של ד"ר מרטין בובר בעת ביקור ביער הזורע שבצפון.