קק"ל וקבוצת רד-בינת חנכו בערד את "קק"לטק - רד בינת"

המיזם יכשיר צעירים בוגרי צבא לעבודה בהייטק ויעניק תמריצים להתיישבות בנגב. יו"ר קק"ל: "תחום ההייטק הוא מחולל השינוי".

ביום שלישי, 24.9.2019, התקיים אירוע להשקת המיזם "קק"לטק - רד בינת" בערד – שיתוף פעולה בין קק"ל לקבוצת רד-בינת, ובתמיכת עיריית ערד, לעידוד ההתיישבות בנגב. במסגרת המיזם יוכשרו חיילים וחיילות משוחררים לעבודה בהייטק, ומשתתפים שאינם בני המקום יקבלו תמריצים להתיישבות בערד.

משתתפי טקס חנוכת מיזם קק"לטק-רד בינת בערד. צילום: אמנון גוטמן, ארכיון הצילומים של קק"ל
משתתפי טקס חנוכת מיזם קק"לטק-רד בינת בערד. צילום: אמנון גוטמן, ארכיון הצילומים של קק"ל

המיזם מתקיים במסגרת תכנית "ישראל 2040 - קק"ל בונה את ארץ המחר" של קק"ל. במהלך האירוע נחנך קמפוס ״בינת״ בערד, שישמש את הסטודנטים של קק"לטק-רד בינת במהלך תקופת לימודיהם והכשרתם, ובסיומה, יהווה גם את מקום העבודה שלהם.

באירוע השתתפו יו"ר קק"ל דניאל עטר, ראש עיריית ערד עו"ד ניסן בן חמו, נשיא קבוצת רד-בינת ויוזם ומוביל המיזם יהודה זיסאפל, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים אלון בן צור, סגן יו"ר קק"ל ארנן פלמן, בכירים מתעשיית ההייטק, תלמידי המיזם ועוד.

מיזם קק"לטק-רד בינת לעידוד ההתיישבות בנגב יממן לצעירים משתתפי התכנית שכר לימוד ושעות תגבור לתואר ראשון במדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה, יחד עם הבטחה לשלבם באחת מ-20 חברות ההייטק של קבוצת רד-בינת, וכן בחברות הייטק נוספות שיצטרפו בהמשך למיזם. את פעילות ההכשרה המקצועית והליווי התעסוקתי ב"קמפוס קק"לטק" במהלך הלימודים ובסיומה, מובילה החברה-הבת ״בינת תקשורת מחשבים". הסטודנטים יקבלו מלגות שכר לימוד וקיום בכל אחת משלוש שנות התואר, וכן מחשב אישי. לתכנית לא נדרשת עמידה בתנאי קבלה אקדמיים, והיא מונגשת לכל מי שמעוניין ונמצא מתאים להשתתפות בה. התכנית פועלת כיום בערד ומיועדת להתרחב לערי פריפריה נוספות.

שיתוף הפעולה בין קק"ל לקבוצת רד-בינת נוצר במסגרת מיזם "רילוקיישן ישראלי – קק"ל בונה את ארץ המחר", אותו השיקה קק"ל לאחרונה, במטרה לעודד התיישבות של כמיליון תושבים חדשים בנגב, וחצי מיליון בגליל, עד שנת 2040.

יו״ר קק״ל דניאל עטר: ״מתוך מבט מפוכח אל העתיד וקריאה רצינית ומעמיקה של התחזיות, אנו רואים בצורה חדה וברורה כי ללא חיזוק משמעותי של הנגב והגליל ויצירת איזון דמוגרפי בינם לבין המרכז, מדינת ישראלי תיוותר ללא חוסן כלכלי ואסטרטגי. לאור זאת הציבה לעצמה קק״ל, שמאז היווסדה עוסקת בהפיכת החלום הציוני למציאות, יעד מרכזי לשנים הבאות לחזק את האזורים האלו ולהביא אליהם מיליון וחצי תושבים חדשים, כשתחום ההייטק סומן על ידנו כמחולל השינוי. מיזם קק״לטק הינו מימוש הלכה למעשה של החזון הזה".

נשיא רד-בינת יהודה זיסאפל: ״אני מעריך כי העתודה הגדולה של המהנדסים לעתיד תגיע דווקא מהפריפריה. מדובר בקבוצת אנשים בעלי פוטנציאל אדיר, אבל, מוזנח. צריך לתת לחבר׳ה האלה קודם כל להאמין בעצמם, ולספק להם ליווי, תמיכה ומקום עבודה עם גמר הלימודים. מדובר במשימה לאומית ממדרגה ראשונה ואני מאמין ומקווה שעוד חברות הייטק ומרכזי פיתוח רב-לאומיים שפעילים בישראל, ירימו את הכפפה ויתגייסו לסייע״.

ראש עיריית ערד עו"ד ניסן בן חמו: ״כמי שהתחיל את הקריירה המקצועית בהייטק אני יודע שלתעשיית ההייטק אין גבולות. בפריפריה יש אוכלוסייה חזקה, שלא מסתפקת במועט. החיבור בין קבוצת רד-בינת, קק"ל וערד הוא צעד משמעותי לחיזוקה ולפיתוחה של ערד ותושביה. עשרות צעירים מצאו את מקומם במיזם ואנו רואים את ההשקעה הגדולה שלהם בלימודים, יחד עם ההשקעה של רד-בינת, קק"ל והעירייה, עתידה של ערד נראה מבטיח".

לכתבות נוספות בחדשות קק"ל