תפיסת ביר עסלוג' ניתקה את הכוח המצרי ששהה בבאר שבע. המצרים ניצלו את ההפוגה כדי לתפוס משלטים בסביבה, ובחסותם בנו דרך שעקפה את ביר עסלוג' מדרום. ב-9 ביולי תם תוקף ההפוגה ואחריה נמשכו הקרבות עוד 10 ימים, עד להפוגה השנייה. לקראת סוף קרבות עשרת הימים ניסו המצרים לכבוש את המקום. ב-18 ביולי 1948 הם תקפו כמה פעמים באמצעות כוחות חי"ר, טנקים ומטוסים את כוח צה"ל שישב בביר עסלוג', אך נהדפו וספגו אבידות כבדות. אזור ביר עסלוג' נכבש סופית בידי חטיבת הנגב במבצע חורב ב-27 בדצמבר 1948.
קבר שיח' סאלם אל-עזאם
מצבת קבר מסוידת בצבע לבן בוהק מציינת את קברו של שיח' אל-עזאם, מקום שאליו נהרו הבדואים מרחבי הנגב מדי שנה בשנה וערכו בו כינוסים חגיגיים. עארף אל-עארף, שכיהן בשנות ה-30 של המאה ה-20 כמושל נפת באר שבע, כתב על שבטי הבדואים בנגב ובין השאר גם על שיח' אל-עזאם, שהיה מפורסם במעשי צדקה וכאדם ירא שמים. בדואי שביקש לאשש את אמיתות דבריו, נשבע בשמו של השיח'. סמוך לקבר שיח' סאלם נמצא מבנה קטן המיוחס לשיח' א-נבארי, שהיה בעל יחוס נמוך יותר.
בוסתן הנסיך הקטן ובאר הגר
בוסתן באר הגר שוכן ממזרח לחורשת משאבים. הדרך אליו עבירה לרכב פרטי. כדי להגיע לבוסתן יש לנסוע מזרחה לאורך שדרת עצי האשל הגובלת בחורשה. לאחר כ-600 מטר, בקצה השדרה יש לפנות דרומה (ימינה), בדרך המלווה לולי עופות. הבוסתן נמצא בצד דרך העפר, כ-300 מטר מקצה מתחם העופות.