הנסיעה במעלה הכביש המטפס במדרון התלול של רכס נפתלי היא תמיד חוויה. כל עיקול של הדרך מגלה עוד טפח מנופי עמק החולה, הגולן והחרמון. חבל לגמוע את הדרך במהירות וכדאי לעצור מפעם לפעם ולבקר באתרים שבצד הדרך, המתוארים כאן ממזרח למערב.
נקודת מוצא: צומת כ"ח, בפנייה לכביש הצפון (כביש 90), כ-1.5 קמ' מצפון לכניסה
לאגמון החולה.
חניון נחל קדש
חניון נחל קדש שוכן ככקילומטר מצומת כ"ח, במקום שבו נחל קדש פורץ מהרכס לעמק החולה. בחניון יש שולחנות פיקניק בצל עצי אורן ועצי חרוב. ליד רחבת החניה נמצאת אנדרטה לזכרם של תושבי המועצה האזורית מבואות החרמון שנפלו במלחמות ישראל. החניון הוא נקודת הסיום של מסלול הטיול הרגלי שביל הלוחמים.
שביל החידות ומצפה רן
בעיקול החד של הכביש, 1.8 ק"מ מחניון נחל קדש, מסתעפת שמאלה דרך עפר המגיעה לאחר כ-50 מ' לרחבת חניה קטנטנה. מהרחבה עולה שביל באורך כ-300 מ' ל
נקודת תצפית המוקדשת לזכרו של הטייס רן כוכבא, שנהרג במלחמת לבנון השנייה כאשר מסוקו התרסק ממש כאן (2006) . לאורך ה
שביל, העובר ביער קק"ל, מוצמדים לסלעים אריחי קרמיקה נושאי חידות.
חניון הפילבוקס ומצפור יובל ניר
דרך עפר אבנית, עבירה לרכב פרטי, יוצאת מהכביש צפונה ומגיעה לאחר כ -750 מ' לרחבת חניה ובצדה חניון בצל עצי אורן. המקום מוקדש לזכרו של יובל ניר, קצין צנחנים שנהרג בלבנון בשנת 1997. סמוך לחניון נמצאת עמדת פילבוקס. לכאן עלו אנשי הפלמ"ח כדי להתקיף בפעם השנייה את מצודת נבי יושע, קרב שגבה 22 קורבנות. פצועי הקרב נאספו אל הפילבוקס. הכניסה לפילבוקס אסורה.
שביל הלוחמים
מרחבת החניה של מצודת נבי יושע מוביל שביל מרוצף לקבר האחים שבו קבורים חלק מ-28 לוחמי הפלמ"ח שנפלו על כיבוש המקום במלחמת העצמאות. מאתר ההנצחה ממשיך שביל מסומן אדום בצד הגדר המקיפה את המצודה. לאחר כ- 350 מ' מגיע השביל למרומי הגדה הדרומית של נחל קדש, שיוצר כאן קניון עמוק ומרהיב עין. ייתכן שתגלו את שפני הסלע שחיים בסביבה.
מכאן והלאה השביל מיועד למיטיבי לכת בלבד. שביל ישראל פונה שמאלה, ואילו
שביל הלוחמים, מסומן אדום, פונה ימינה במורד התלול של מדרון ההר. רוב הדרך מוצלת בעצי אורן וביניהם צומחים גם עצי בר, בעיקר אלון מצוי, חרוב מצוי ואלת מסטיק. לאחר כ – 700 מ' השביל מגיע לעמדת הפילבוקס ואחר כך יורד עוד כקילומטר, אל חניון פארק נחל קדש.
נקודת איסוף בסוף המסלול: חניון נחל קדש (אפשר לסיים גם בעמדת הפילבוקס).
מצודת ישע
שביל קצר מוביל מרחבת החניה אל חורשה ובה אנדרטה וקבר אחים של לוחמי מלחמת העצמאות, שנפלו במהלך שלושת הניסיונות לכיבוש המצודה.
מצודת ישע (נבי יושע) היא מבנה משטרה מטיפוס טגארט, שכמוהו בנו הבריטים לאורך הגבול עם לבנון, שהייתה תחת חסות צרפת. המצודות היו חלק ממערך הגנה שנועד למנוע חדירות מלבנון לשטח המנדט הבריטי. בין המצודות נבנו עמדות "פילבוקס" – מגדלי שמירה עגולים מבטון, שאוישו בשעות הלילה.
במלחמת העצמאות חלשה מצודת ישע על הדרך ליישובים הנצורים מנרה ורמות נפתלי ועל אצבע הגליל בכלל. כאשר מסרו הבריטים את המצודה לערבים (אפריל1948), החליטו במטה ה"הגנה" לכבוש את המקום. המשימה הוטלה על הגדוד השלישי של הפלמ"ח. אחרי שני כישלונות בקרבות עקובים מדם, שנעשו בליל 15 באפריל ו-20 באפריל, יצא הכוח ב-16 במאי למתקפה שלישית וכבש את המקום, לאחר שמטוס ישראלי הטיל פצצות תבערה מאולתרות. ההפצצה ערערה את ביטחונם של הערבים והם נטשו את המצודה. בקרבות על נבי יושע נהרגו 28 לוחמים ישראליים (כ"ח) ומכאן כינויה הנוסף של המצודה – מצודת כ"ח. מסבירן קולי, שנמצא ליד קברי הלוחמים, מספר על קרבות נבי יושע.
מוזיאון הרעות
המוזיאון פועל לצד מצודת ישע והוא מתאר את תולדות המצודה ואת מהלך קרבות נבי יושע ומנציח את הנופלים. הכניסה בתשלום.
מצפור מלכיה
מי שייכנס לקיבוץ ויפנה ימינה אחרי שער הכניסה, יגיע מיד לגבעה מיוערת, המכונה בפי תושבי המקום "גבעת גנדי". שביל קצר מוביל ל
מרפסת תצפית המשקיפה על בקעת קדש, עמק החולה, הגולן והחרמון. מסבירן קולי מספר על הקרבות הקשים שהתחוללו במלחמת העצמאות על כיבוש מלכיה.