קרן קימת לישראל תשתתף בוועידת האו"ם ה-27 לשינוי האקלים בשארם א-שייח UNFCCC

כחלק מהמשלחת הישראלית הרשמית לכנס ועידת האקלים לשנת 2022, אנשי המקצוע של קרן קימת לישראל יציגו טכנולוגיות מתקדמות שפיתחה ומחקר מקיף בנושאי ייעור, מאגרי מים וחקלאות כחלק מפעילותה הענפה לטיפול במשבר האקלים.

קרן קימת לישראל תשתתף השנה בוועידת האו"ם לשינוי האקלים UNFCCC ותציג בפני המדינות והארגונים המשתתפים את הידע והטכנולוגיות המתקדמות שצברה בתחומי הייעור, החקלאות והמים וכמו כן את שיתופי הפעולה שהיא מקיימת עם ארגונים ומדינות ברחבי העולם. הכנס השנה מתקיים בשארם א-שיח, מצרים בין התאריכים 7-18 בנובמבר וצפויים להשתתף בו עשרות אלפי בני אדם, ביניהם ראשי מדינות ושרים בכירים ממדינות שונות וכן נציגים רשמיים ואנשי מקצוע העוסקים בתחום האקלים.

מאז שנת 2007 משתתפת קק"ל כחלק מהמשלחת הרשמית של ישראל לכנס ובשנת 2009 קיבלה קק"ל מעמד של חברה רשמית בפורום לשינוי אקלים של האו"ם - כארגון צופה.

מדובר בכנס מקצועי בעל מעמד עולמי שמציב את קק"ל, כחלק מהמשלחת הרשמית של ישראל, כגוף סביבתי מוביל ברמה עולמית התורם למאבק העולמי במשבר האקלים. בכנס, המתקיים מדי שנה במיקום אחר בעולם, מתקיימים הרצאות, פאנלים ושיח מגוון במסגרתם דנים בנושאים מקצועיים לחיזוק הפעילות לשמירה על הסביבה, פיתוח הקיימות וטיפול עומק במשבר האקלים.  

במסגרת הכנס יקיימו אנשי קק"ל, יחד עם גורמים רשמיים ממדינות נוספות, הרצאות בנושא הטיפול בשריפות חורש ויער ויציגו את המערכות המתקדמות לאיתור ומניעת שריפות שפוגעות בטבע ובמגוון הביולוגי, באזורים חמים שאינם מרובים במשקעים.

באירוע צד בנושא שריפות יער, נציגי קק"ל בהובלת היערן הראשי  ד"ר גלעד אוסטרובסקי, יציגו תוכניות ארוכות טווח לצמצום ומניעה של שריפות יער בקנה מידה ארצי, הלכה למעשה. באירוע נוסף, קק"ל תציג את העבודה המקיפה שנעשית בפעולות ייעור לשימור ושיקום קרקעות חקלאיות מדורדרות בצפון הנגב, לצד ניצול הזדמנויות לייעור עירוני מבוסס נחלים כפתרונות להתמודדות עם שינוי האקלים והמשבר הסביבתי.


קק"ל, ממשלת רפובליקת צ'אד והארגון הבינ"ל CABI, יקיימו הרצאות על שיתופי הפעולה להעברת ידע וטכנולוגיה לפיתוח חקלאות ומים באזורים צחיחים למחצה. זה מכבר החלו שיתופי פעולה פוריים בין קק"ל לממשלת צ'אד במסגרתם מתקיימים חילופי ידע מקצועיים ושיתוף פעולה לפיתוח החקלאות ברחבי הרפובליקה של צ'אד, לפיתוח חקלאות מתקדמת ויעילה בתנאים הקיימים ולשיפור איכות החיים של תושבי הכפרים במדינה האפריקאית.

כמו כן, קק"ל בשיתוף ארגון EcoOcean תציג את פעילותה בישראל ושיתופי הפעולה עם מדינות שונות בעולם בנושאי חקלאות באזורים צחיחים למחצה, טיפול במאגרי מים ושיטות נטיעת יערות עמידים המשמרים ומפתחים את המגוון הביולוגי. בנוסף, יוצגו שיטות חדשניות לטיפול במזיקים ובשימור זרעים משובחים להשבחת הסביבה הטבעית.

אברהם דובדבני, יו"ר קק"ל: "קק"ל מובילה ותמשיך להוביל במאבק במשבר האקלים. אני גאה על הידע והטכנולוגיה שנצברו בארגון במהלך השנים, שמהם נהנים תושבי ישראל, ומהתוצאות הנראות בשטח. בזכות קק"ל ישראל היא מדינה מובילה בתחום נטיעות עצים ויערות עמידים ואיכותיים שמסייעים רבות בלחימה העיקשת במשבר האקלים. קק"ל פותחת את שעריה בשנים האחרונות ומקיימת שיח למידה ושיתופי פעולה עם מדינות שונות ברחבי העולם על מנת להעביר ידע וטכנולוגיה לטובת הכלל. אנו שמחים להשתתף בכנס היוקרתי שבו פוגשים את האישים והארגונים המובילים בתחום. יחד נשאף לעשות את השינוי לטובת כולנו".