ב-י"ט בטבת תרס"ב, ה-26 בדצמבר 1901, הוחלט בקונגרס הציוני החמישי על הקמת קק"ל. פקיד בנק בשם חיים קליינמן מפולין הגה רעיון כיצד יש לאסוף את המימון הדרוש לפעילות:
"בהתאם...פרוטה לפרוטה מצטרפת.... התקנתי קופסה ארץ ישראלית, הדבקתי עליה פתק עם הכתובת קרן לאומית... אני מציע לאסוף בדרך זו תרומות לקרן הקימת" הקופסא שימשה במשך עשרות שנים, כמעט בכל בית יהודי ובמוסדות חינוך בישראל ובתפוצות אמצעי עממי ואהוד למימוש החזון הציוני של הקמת מדינה יהודית, והתרומות שנאספו באמצעותה שימשו לגאולת הקרקע שעליה יקום הישוב היהודי בארץ ישראל.
במהלך השנים הפיצה קק"ל ללשכותיה בעולם ולקהילות יהודיות מאפריקה, אירופה ועד קנדה ואוסטרליה חוברות קופסה כחולה אשר שימשו כלי לחינוך ומודעות. מחוברות הקופסא הכחולה ניתן ללמוד על הישגי קק"ל ברכישות אדמות בעמק יזרעאל, בית הכנסת הגדול בתל אביב והטכניון בחיפה. [מתוך תיק קרן קימת לישראל, לשכה ראשית ירושלים, בארכיון הציוני המרכזי. חוברת על הקופסה הכחולה (KKL5/4795) שנים 1931 – 1933)].
החוברות הדגישו את המטרות שקק"ל ביקשה להעביר מסר לגבי חשיבותן. דבר זה בא לידי ביטוי גם בהפצת לוח שנה משנת תרפ"ו (1926) הכולל מפה בצבעים, שבה צבע כחול משמש לסימון אדמות קק"ל, ואילו צבע אדום לסימון את אדמות היהודים. כמן כן, מופיע על הלוח ציור של קופסה כחולה עם חץ לכיוון המפה ולצדו הכיתוב "הקופסא של הקרן הקימת לישראל - הדרך לגאולת הארץ!!" [מתוך תיק קרן קימת לישראל, לשכה ראשית ירושלים, בארכיון הציוני המרכזי. חוברת סיפורים לילדים על הקופסה הכחולה קופסה 945, (DD1/10821) ללא ציון שנים].