"חשוב מאוד שתהיה בשטח נציגות של קק"ל", מדגיש מנהל אזור שפלה וחוף בקק"ל גלעד מסטאי. "הריינג'רים מדווחים על כל מפגע שהם רואים, ובעצם משמשים בתור העיניים שלנו ביער, בזמן שאנחנו לא נמצאים שם".
כל אחד מהמתנדבים מגיע ממקום אחר ומרקע שונה, אבל לכולם אהבה משותפת – לטבע, לקהילה וכמובן גם לסוסים. המפגש עם הריינג'רים נערך בסמוך לאנדרטת הנוטרים ביער בן שמן, המנציחה את זכרם של שומרי היער, רוכבי הסוסים מתקופת המנדט הבריטי. "המתנדבים המסורים מחדשים את הפעילות לשמירת היער והגנה על הביטחון, כפי שהייתה נהוגה לפני שנים רבות", אמר מסטאי.
דינה, רונן והסוסים ביער בן שמן. צילום: יואב דביר
"אני אוהבת את היער ומבלה בו זמן רב עם הסוס שלי, ואם אני יכולה לעשות משהו טוב בדרך, כולם מרוויחים מהעניין", אומרת דינה דהן מקרית אונו, שיוצאת ליער עם הסוס שלה מרקו. "מאז שיש לנו מוקד דיווח של הריינג'רים, העדכונים שלנו נלקחים ברצינות ומטופלים, למשל, כשדיווחתי על פיצוץ בצנרת המים או על מוקדים של לכלוך".
רונן בר, שיוצא לרכיבה עם הסוסה שלו קפון, משתף בחוויותיו מהפעילות ביער: "באחד הימים, מספר מטיילים על שביל ישראל הלכו לאיבוד ונשארו בלי מים. כמובן שנתנו להם לשתות וכיוונו אותם לדרך הנכונה. במקרה אחר מצאנו דורבנים לכודים במלכודות של ציד בלתי חוקי, ושחררנו אותם. קבוצה מהרוכבים שלנו זיהו ביער רכב גנוב שהוסתר בשטח, ובזכותם הוא הוחזר לבעליו. אנחנו יוצאים ליער ביום ובלילה, בגשם ובחמסין. הרכיבה נעשית בשקט, בלי להפחיד את בעלי החיים, כי בעזרת הסוס אנחנו הופכים להיות חלק מהם. הרוכב עירני וגם הסוס שלו, וביחד אנחנו רואים הכול. הכי מרגש, כשניגשים אלינו מטיילים ואומרים לנו שהודות לנו הם מרגישים בטוחים יותר. אין ספק שלתרום זו זכות".
מימין לשמאל - גלעד מסטאי, דינה דהן ורונן בר. צילום: יואב דביר
בזכות הריינג'רים של קק"ל, היערות במרכז הארץ נשמרים ירוקים, יפים, נקיים ובטוחים למטיילים. הפרשים המתנדבים מסייעים בהגנה על היערות, מגבירים את תחושת הביטחון של המטיילים ומעודדים את תושבי הסביבה להיות מעורבים ולקחת אחריות לשמירת הטבע.
היחידה פועלת בתרומת ידידי קק"ל באירלנד.
מעוניינים להתנדב בקק"ל?
לאפשרויות התנדבות