מאמרים בנושא מים ונחלים

מה הקשר בין נחלים, בריכות חורף, מעיינות ומאגרי מים? כמובן שכבר ניחשתם – עולם המים. במיוחד במדינה כישראל, עולם המים המקומי מביא עמו שלל אתגרים הצופים אל עבר ההווה – ובמיוחד, אל העתיד

על דנ"א ואופטימיות: המחקר שהתחקה אחר עקבות הדו-חי הנדיר באגמון החולה (נובמבר 2024)

כולם כבר יודעים שמשבר האקלים מאיים על מינים בסיכון. מחקר מרתק באגמון החולה מתחקה אחר נוכחות עגולשון שחור-גחון –  מין של דו-חי שכמעט נכחד מעל פני כדור הארץ. אז מה אפשר ללמוד מטיפת מים אחת? מדוע דנ"א סביבתי (eDNA) נחשב לכלי מחקרי מהפכני? ולמה יש לחוקרים סיבה טובה לאופטימיות?

כתבה מאת: יחידת המדען הראשי

דיגום בריכות חורף (יולי 2022)

ניטור בריכות חורף הוא עסק רציני למדי, ומה שנקרא בעבר ״שלוליות חורף״ שודרג לרמת ״בריכה״ בשל חשיבותם של מקורות מים עונתיים אלה הן לחי ולצומח והן לאדם. השנה, בעת ניטור שגרתי, נתקלו עובדי קק״ל בשני חברים מפתיעים מאוד, ש״עשו בריכות״ בבריכת החורף הודיה, לא רחוק מאשקלון.

כתבה מאת: יחידת המדען הראשי

בראש מעיינינו: בקיץ הקרוב תשתכשכו עם סלמנדרות

אל המעיין בא גדי, בא גדי קטן, והמשימה של קרן קיימת לישראל היא גם לדאוג שהגדי הקטן וחיות הבר שחיות ביער וזקוקות למי המעניינות ימשיכו ללגום מים צלולים ולחיות לצד המעיינות ובתוכם, וגם לוודא שאתם תוכלו לטבול בו את כפות הרגליים בהנאה בימי הקיץ הלוהטים.

כתבה מאת: ד"ר אורית סקוטלסקי

מאגרי מים בישראל: ליהנות מכל טיפה (נובמבר 2020)

המאמר מציג את סיפורם של מאגרי המים שקק"ל הקימה בישראל, המאפשרים לאגום מי שיטפונות, להשיב מי קולחים מטופלים להשקיה חקלאית ולקיים חקלאות בת קיימא תוך התמודדות עם משבר המים שהולך ומחמיר.

כתבה מאת: המדען הראשי ד"ר דורון מרקל ומנהל אגף הנדסה בקק"ל יוסי שרייבר